Pınar öğretmen tek öğrenci için 45 km yol gidiyor Pınar öğretmen tek öğrenci için 45 km yol gidiyor
İşte o yazı... 

Sevgili arkadaşlarım sizlerle birşey paylaşmak istiyorum.

Devlet lise talebelerine teşvik primi veriyor. Durumu iyi olmayanlara yardımcı oluyormuş. Ne kadar güzel bir şey Allah razı olsun.

Fakat anlamadığım bir şey, durumu iyi olmayanlara mı bu kredi çıkıyor, yoksa kendi yandaşları veya zenginlere mi çıkıyor anlamış değilim.

Sağıma bakıyorum durumu iyi olanlara, soluma bakıyorum durumu iyi olanlara çıkmış bu krediler... asıl muhtaç olanlar havayı almış, anlamadığım şey her şey ortada; adamın evi barkı yok, işi gücü yok orada burda çalışıyor veya akrabaları yardımcı oluyor; çocuklarını okutmak için, bunlara kredi nedense çıkmıyor. Bunları Milli Eğitim Bakanlığı sorup soruşturuyor mu? yoksa kendi yandaşlarına mı veriyor, anlamış değilim.

Bunun hakkında bilgisi olanlar varsa, bu yazımı paylaşarak dile getirilirse acaba dikkate alıp da ihtiyaç duyan kişilere verilirse, daha sevaba girilmez mi? diye düşündüm.

Mili Eğitim Bakanı bunları takibe alsa da, inceleme yapılsa ve garibanların haklarını başkalarına yedirmezse daha iyi olmaz mı? Adaletli bir şekilde vatandaşını düşünüp daha iyi bir inceleme yaparak dağıtırsa daha iyi olmaz mı diye düşündüm.

Uyarılırsa belki dikkate alınabilir.

Semahattin Uysal


Editör: TE Bilisim