Milli Eğitim Bakanlığı MEB ortaöğretim kurumlar yönetmeliğini değişti. TEOG bu yıl da uygulanacak ve 2018-2019’de yeni sınav sitemine geçilecek. Sınava birkaç ay kala TEOG’un yeniden uygulanacağı haberini alan öğrenci ve veliler şaşkın!

Milli Eğitim Bakanlığı son dakika TEOG’u yeniden uygulanacağı haberiyle herkesi şaşırttı. Çünkü, adaylar yeni sınav sistemine göre hazırlıklarını yaparken ve 4 aydan az bir süre kala TEOG’un yine uygulanacağı belirtildi.

Sınav tarihi bile açıklanmıştı! Merkezi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav (8. sınıflar) 2 Haziran 2018’de yapılacağı belirtilmişti. Peki TEOG sınav oturumları ne zaman olacak. He rşey sil baştan tekrar açıklanacak.

Seneye ne değişecek! 14 Şubat 2018 tarihli resmi gazetede MEB ortaöğretim kurumlar yönetmeliği değişikliği sonrası liseye geçişte uygulanacak merkezi sınav, puan hesaplama ve geçişlere dair tüm detaylar belli olsa da sistemin önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren BİR DEĞİŞİKLİK OLMAZSA uygulamaya geçirileceği belli oldu.

İlk başta alınması gereken bir karardı! Madem seneye uygulanacak neden bu yıl TEOG tamamen kalktı diye adayların kafası karıştırıldı ve karıştırılmaya da devam ediliyor. 4 aydan az bir süre kala TEOG’un tekrar uygulanacak denmesi çok geç bir karardır.

İlk başta açıklanması gerekirken, yani TEOG’un bu yıl uygulanacak olmasına dair hükümlerin yer alması ta en baştan olması gerekirken MEB’de bu düzensizliğin sorumluluğunu kim üstlenecek ve öğrencilerin mağduriyetleri nasıl giderilecek?

Yine 1000’lerce TEOG birincisi çıkacak? Şimdiden açıklıyoruz geçtiğimiz yıl gibi basit bir sınav uygulanacak ve öğrencilerin geçici madde ile geçici gönlü alınacak. Geçtiğimiz yıl sınavın basitliğinden dolayı binlerce 1’nci çıkacağını belirtmiştik ve nitekim de öyle oldu. Tam 12 bin TEOG birinci oldu.

MEB’de bu sorumluluğu daha doğrusu sorumsuzluğu üstlenecek kişi veya kişilerin de görevleri açısından kendilerini değerlendirmesini bekliyoruz. Öğrenci-veli-öğretmen-idareciler arasında çatışma çıkaracak değerlendirme yaptıracaklarına kendi sorumsuzluklarını ölçmeleri dileğiyle.

Pınar öğretmen tek öğrenci için 45 km yol gidiyor Pınar öğretmen tek öğrenci için 45 km yol gidiyor

Kaynak: 2017-2018 İtibarıyla TEOG Tekrar Uygulanacak - MEB’de Bunun Sorumluluğunu Kim Üstlenecek






Editör: TE Bilisim