SAĞLIK RAPORU BİLMECESİNE BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, sürücü belgesi için istenilen ‘sağlık raporuna’ ilişkin yayınlanan haberlerde kamuoyunu yanlış bilgilendiren ifadelerin yer alması gerekçesiyle konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen vatandaşlardan işlem karşılığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Her sürücü adayına zeka testi yapılmayacaktır. Aile hekiminin sevk etmesi, psikiyatri uzmanının da uygun görmesi halinde zekâ testi yapılabilecektir” denildi.

Büyük sorun eğitim Büyük sorun eğitim

Sağlık muayenesi yapılmak üzere sağlık kuruluşlarına sevk edilenler için uygulanacak ücret tarifesiyse şöyle açıklandı: “Aile hekiminin muayenesi sonucu kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi durumunda, kişi söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Bu aşamada sağlık kuruluşunun basamağına göre aşağıdaki ücret tarifesi uygulanır. Tek Hekim Sağlık Raporu: (5 ayrı branşta uzman hekimden oluşan kurul) Devlet hastaneleri 50 TL, Üniversite hastaneleri ve eğitim Araştırma Hastaneleri 75 TL; Sağlık Kurulu Raporu Devlet hastaneleri, 200 TL; Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastaneleri 300 TL”

(Haberalp)

Editör: TE Bilisim