İstanbul'da okullar depreme hazır İstanbul'da okullar depreme hazır
1930’en 2021’e kadar geçen 91 yıl sonunda gelinen yer !!!

KARATAY ÜNİVERSİTESİ 2021 yılı mezuniyet töreni için aşağıdaki giysileri hazırlatmış.

Afet İnan Hanım, Ankara’da öğretmen iken Türk Ocağına konuşmacı olarak davet edilir. Türk Ocağı tarihinde bayan konuşmacının davet edilmesi bir ilktir.
Bu tarihi konuşmada giymesi için Atatürk manevi kızı Afet Hanım için bizzat kendisi tarafından tasarlanan elbisenin diktirilmesini ister.  Yeni giysinin kol düğmeleri olarak da Atatürk’ün hediye ettiği kendi kol düğmelerini verir.    

28 Nisan 1930 de Ankara Türk Ocağı Genel Merkezinde altıncı kurultay münasebetiyle düzenlenen toplantıda kürsüde konuşan 23 yaşında ki Musiki Muallim Mektebi öğretmeni olan Afet Hanım (İnan) Türklerin kurduğu büyük medeniyetleri anlatır ve sonra 40 imzalı bir önerge verir. Türk tarihinin tetkiki için bir heyet olmasını ister, ‘Türk Tarih Kurumu’nun esasını teşkil eden ‘Türk Tarihi Merkez Heyeti’ böyle kurulur... Bu tarihi günde Afet Hanımın giydiği elbise Atatürk’ün çizimini yaptığı elbisedir. 

1930’den 91 yıl sonra 2021’de Türkiye’de gelinen yer burası.
İlk okullardan Üniversitelere kadar temelinde Hıristiyan kilise öğretisinin temasının göstergesi PÜSKÜLLÜ-KEPLİ mezuniyet törenleri yerine Türk Milletinin kendi öz kültür değerlerini temel alan giysilerimizin olması gerekmez miydi? Gerekirdi, ama bu Karatay Üniversitesinin seçimi gibimi olmalı idi?

Bu konu sakın ola önemsiz bir ayrıntı olarak görülmesin. Türk Milletinin bilgisine bu konuyu iletirken göz ardı edemeyeceğimiz kurallar Türk Milli yapımızın temelini oluşturur.
Türk dili, örfü, geleneği, kıyafeti, tarih birliği… gibi konuların tamamını kapsayan adına kültür-maya-hars denilen duyguya sahip milletin adıdır.   
  
Gönül arzu eder ki Türk Gençleri eğitim hayatlarının en mutlu ve unutulmaz günü olan mezuniyet törenlerinde kendi Türk Kültürlerini yansıtan giysiler içinde olsunlar.
Saygılarımla 4 Temmuz 2021

Turgay Tüfekçioğlu

Editör: TE Bilisim