- ANKARA
19 Kasım 2013

Dershanelerin kapatılması ile ilgili yapılan çalışmaların gölgesinde gerçekleştirilen kurulda konuşan birlik başkanı Faruk Köprülü, dershanelerin varlığı için her türlü yasal çalışmayı yapma ve sonuna kadar haklı mücadelelerini sürdürme kararlılığı içinde olduklarını belirtti. Eğitim sistemindeki derin eşitsizliğin devam ettiği sürece dershaneleri eğitim sistemi dışına çıkarmanın veya yasaklamanın mümkün olmadığını hatırlatan Köprülü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortaöğretim ve yükseköğretime geçişte sistem sürekli değişse de sınav gerçeği devam etmektedir. Sınavlar devam ettiği sürece de dershanelere duyulan ihtiyaç kesinlikle ortadan kalkmayacaktır. Durum böyleyken eğer siz dershaneleri sistem dışına çıkarmak isterseniz, öğrencilerin yüksek bedellerle özel ders alacakları küçük büroların ve devlet denetiminden uzak organizasyonların önünü açmış olursunuz. Merdiven altlarında eğitim öğretim olmaz.”

Ücretsiz kitap dağıtılması gözden geçirilmelidir! Ücretsiz kitap dağıtılması gözden geçirilmelidir!

MEB’in örgün öğretim sistemini iyileştirmeden veli ve öğrencileri kontrolsüz, denetimsiz yapılara bırakmaması gerektiğini ifade eden Köprülü, “Böyle bir durumla karşılaşıldığında biz MEB’in yüklenmekten uzaklaştığı sorumluluğu yüklenir, kurumlarımıza, çalışanlarımıza bize güvenen veli ve öğrencilerimize sahip çıkarız. Bu alandaki hizmetlerin memnuniyet yaratacak düzeyde yürütülmesinde varlığımızı ortaya koyarız.” dedi.

Genel kurulda konuşan Güvender Genel Müdür Yardımcısı Eyyüp Kılcı, sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ve hep birlikte olunursa çözülebileceğini söyledi. Türkiye Özel Okullar Birliği Eşbaşkanı Cem Gülan da, önce bakanlık veya hükümet aşamasında bu yoldan vazgeçilebileceğini aksi durumda Meclis aşamasında aklıselimin galip gelmesini beklediklerini belirtti. MEB eski Müsteşarı Necdet Özkaya da, dershanecilerin bugün için bürokraside desteğinin olmadığına dikkat çekerek, “O olmayınca da siyaseten işiniz zorlaşıyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim