Filistin’de Eğitim Bilinci Filistin’de Eğitim Bilinci
 İstanbul Lisesi eski Müdürü Sakin Öner: Üç çember sistemi büyükşehirlerde biraz zor uygulanır. Uygulanırsa da servis sayısını artırır. Sistem çok az insanı mutlu eder. Üçüncü çemberin sonunda da okulların kontenjanı dolarsa, ne olacak? İmam hatiplerde önemli boşlukların olduğu açıklandı. Genel ortaokul ve liselerden çok imam hatip ortaokulu ve lisesi yapıldı. Bu sayı çok fazla. Bunların içerisinde doluluk oranı düşük olan imam hatip ortaokul ve liselerinin genel ortaokul, liseye veya Anadolu lisesine dönüşmesi gerekiyor. Problemin çözümü için genel liseler çoğaltılmalı. Genel liselerde kontenjan limiti yoktur.

Kontenjanı boş olan okulları çok programlı hale getirmek de çözüm olabilir. Küçük yerlerde üç çemberli sistemin ihtiyacı tam karşılayacağını düşünmüyorum. Çünkü Anadolu liselerinin 30-34 kişilik sınıf kontenjanı var. Halbuki sınıflar 42 öğrenci alabilecek kapasitede. Anadolu liselerinin kontenjanı biraz daha artırılabilir. Yabancı dil eğitimi yapılabilir mi derseniz yapılamaz. Zaten yabancı dilde ders saatleri çok azaltıldı. Dolayısıyla kontenjanın artırılmasında bir mahsur yok. Kırsal kesimdeki çocukların sınava katılım oranı düşük olabilir ama şehir ve ilçe merkezlerinde yüzde 100 katılım olur. Sınav  İstanbul Lisesi eski Müdürü Sakin Öner: Üç çember sistemi büyükşehirlerde biraz zor uygulanır. Uygulanırsa da servis sayısını artırır. Sistem çok az insanı mutlu eder. Üçüncü çemberin sonunda da okulların kontenjanı dolarsa, ne olacak? İmam hatiplerde önemli boşlukların olduğu açıklandı. Genel ortaokul ve liselerden çok imam hatip ortaokulu ve lisesi yapıldı. Bu sayı çok fazla. Bunların içerisinde doluluk oranı düşük olan imam hatip ortaokul ve liselerinin genel ortaokul, liseye veya Anadolu lisesine dönüşmesi gerekiyor. Problemin çözümü için genel liseler çoğaltılmalı. Genel liselerde kontenjan limiti yoktur.

Kontenjanı boş olan okulları çok programlı hale getirmek de çözüm olabilir. Küçük yerlerde üç çemberli sistemin ihtiyacı tam karşılayacağını düşünmüyorum. Çünkü Anadolu liselerinin 30-34 kişilik sınıf kontenjanı var. Halbuki sınıflar 42 öğrenci alabilecek kapasitede. Anadolu liselerinin kontenjanı biraz daha artırılabilir. Yabancı dil eğitimi yapılabilir mi derseniz yapılamaz. Zaten yabancı dilde ders saatleri çok azaltıldı. Dolayısıyla kontenjanın artırılmasında bir mahsur yok. Kırsal kesimdeki çocukların sınava katılım oranı düşük olabilir ama şehir ve ilçe merkezlerinde yüzde 100 katılım olur. Sınav İstanbul Lisesi eski Müdürü Sakin Öner: Üç çember sistemi büyükşehirlerde biraz zor uygulanır. Uygulanırsa da servis sayısını artırır. Sistem çok az insanı mutlu eder. Üçüncü çemberin sonunda da okulların kontenjanı dolarsa, ne olacak? İmam hatiplerde önemli boşlukların olduğu açıklandı. Genel ortaokul ve liselerden çok imam hatip ortaokulu ve lisesi yapıldı. Bu sayı çok fazla. Bunların içerisinde doluluk oranı düşük olan imam hatip ortaokul ve liselerinin genel ortaokul, liseye veya Anadolu lisesine dönüşmesi gerekiyor. Problemin çözümü için genel liseler çoğaltılmalı. Genel liselerde kontenjan limiti yoktur.

Kontenjanı boş olan okulları çok programlı hale getirmek de çözüm olabilir. Küçük yerlerde üç çemberli sistemin ihtiyacı tam karşılayacağını düşünmüyorum. Çünkü Anadolu liselerinin 30-34 kişilik sınıf kontenjanı var. Halbuki sınıflar 42 öğrenci alabilecek kapasitede. Anadolu liselerinin kontenjanı biraz daha artırılabilir. Yabancı dil eğitimi yapılabilir mi derseniz yapılamaz. Zaten yabancı dilde ders saatleri çok azaltıldı. Dolayısıyla kontenjanın artırılmasında bir mahsur yok. Kırsal kesimdeki çocukların sınava katılım oranı düşük olabilir ama şehir ve ilçe merkezlerinde yüzde 100 katılım olur. Sınav ücretsiz. Çocuğun kaybedeceği bir şey yok.

 

Editör: TE Bilisim