Sınav Eğitim Kurumları’nın İstanbul Ümraniye’de açılan ilk şubesi olma özelliğini taşıyan ve 1999’dan bu yana üniversite ve lise hazırlıkta bölgenin en iyi eğitim kurumu Ümraniye Sınav KursÇekmeköy ve Sancaktepe şubeleriyle de en yeni teknoloji ve eğitim çözümleriyle yanınızda olmaya devam ediyor.

Öğrenci deneme sınavlarının yapay zekadan faydalanılarak yapılan analiz sonucu tamamen “Kişiye Özel Kitap” öğrenci ismiyle öğrencinin eksikliklerini giderecek içerikle basılan kitap sadece Sınav Eğitim Kurumları’nda.

egitimyasami.com’a konuşan Ümraniye, Çekmeköy, ve Sancaktepe Sınav Eğitim Kurumları Genel Müdürü Gürkan Taşkın, “Kişiye Özel Kitap” sisteminin sadece Sınav Eğitim Kurumları sınav hazırlık grubu öğrencilerine has olduğunu kaydetti.

Gürkan Taşkın, “Kişiye Özel Kitap” sistemi ile ilgili şunları söyledi:

“Öğrencinin deneme sınavlarında yapamadığı, yanlış yaptığı ve eksik olduğu konularla ilgili soruları kitaplaştırarak bir anlamda öğrencinin analizini çıkartarak “öğrenciye özel kitap” bastırıyor ve bu kitapları öğrenciye veriyoruz. Daha sonrasında öğrenci ile rehber öğretmenimiz birlikte iki haftalık bir süre içinde bu kitapçık üzerinde birebir çalışma yapıyor. Bu süre içinde öğrenci eksiklerini görmüş oluyor ve eksikliklerini gideriyor. Her 4 deneme sınavı sonunda bu kitaplar “öğrenciye özel kitap” olarak kurumumuzca basılıyor.”

SADECE SINAV EĞİTİM KURUMLARI’NA HAS BİR ÇALIŞMA

“Birinci dönem itibariyle öğrencinin deneme sınavlarında yapamadığı, yanlış yaptığı ve eksik olduğu konularla ilgili soruları kişiye özel kitaplaştırma sistemi sadece Sınav Eğitim Kurumları’na has bir çalışma. Bizim anlaşmamız olduğu için bu üç ilçede bu çalışmayı sadece biz yapıyoruz diğer kurumlar yapamıyor. Sınav Eğitim Kurumları kitaplarının yanı sıra “Kişiye Özel Kitap” da bastırıyoruz.

Her bir kitabın üzerinde öğrencinin ismi yazıyor. Mesela “Sıfır Hata” kitapçığında öğrencinin yaptığı yanlış sorular yer alıyor. Bu kitapçıkça öğrenci ders ders hangi konularda hangi soruları yanlış yaptığını ve boş bıraktığını, konuların alt evresinde soruları görüyor. Daha sonra bu soruların analizleri yapılarak öğrenci, rehber öğretmenimiz eşliğinde telafileri gideriyor, eksikliklerini kapatmış oluyor. Sınav gurupları olan LGS’ye girecek 8. Sınıflar için, üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıflar ve diğer üniversite sınavına hazırlanan öğrenci gurupları için eksik tamamlama açısından bu sistem gerçekten de çok iyi bir sistem. Sırf bu sistemden dolayı kayıt olan öğrenciler var.

Çekmeköy Sınav Kurs Merkezi’nden Gurur Veren Başarı! Çekmeköy Sınav Kurs Merkezi’nden Gurur Veren Başarı!

Kısaca bu sistemle öncelikle “MR Kişiye Özel Test Kitabı” ile öğrencinin çözebilme kapasitesini gösteren bir veri havuzu oluşturuyoruz. Daha sonra deneme sınavları yaparak öğrencinin eksik yönlerini tespit ediyoruz. “Sıfır Hata” öğrenciye özel kitapçıklarla da öğrencinin eksikliklerini telafi ediyoruz. Bu kapsamda öğrenciler eksikliklerini görerek ve tamamlayarak öğrenimlerine devam ediyor. Dönem sonuna baktığımızda ise eksikliklerini tamamlayan öğrencilerin ilk geldikleri günden dönem içinde yapılan deneme sınavlarında bu sistemin etkilerini gösterdiklerini ve de ivmelerinin yükseldiğini görüyoruz.”

Kişiye Özel Kitap hakkında daha detaylı bilgi için: https://umraniyesinav.com/iletisim/

AYRICA: https://www.instagram.com/umraniyesinavanadolulisesi/

 


HABER:
 Kerim ÖZTÜRK // Eğitim Yaşamı Gazetesi // 12.9.2021

Editör: TE Bilisim