Filistin’de Eğitim Bilinci Filistin’de Eğitim Bilinci
 Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, Gümüşhane’de okulların açılmasıyla birlikte bir karmaşanın hüküm sürdüğünü söyledi.

Öğrenci-öğretmen sayısından okulların yerine kadar birçok konuda belirsizliğin kendini gösterdiğini kaydeden Demir, bu konuda kamuoyu vicdanını rahatsız eden en büyük meselelerden biri de Zigana Turizm Lisesinin kapanan Özel Bahar Kolejinin yerine taşınması ve bu okulun yerine Kız İmam Hatip Lisesinin açılmak istenmesi olduğunu söyledi.

Bu konunun kamuoyunda oldukça rahatsız edici bir şekilde gündemde olduğunu ifade eden Demir, “Şöyle ki okullar arasında negatif ayrımcılık yapıldığı ve İmam Hatip Okullarının korunup kollanarak diğer okulların göz ardı dildiği şeklinde bir algı maalesef oluşmuştur. İmam Hatip Okulları, bu milletin bu devletin okulu olduğu kadar diğer mesleki ve okullarda bu milletin okludur. İmam Hatip Okullarında okuyan çocuklar bu milletin evladı olduğu kadar diğer okullarda okuyan çocuklarda bu milletin evlatlarıdır. Eğitim- Öğretim hakkı özgür iradeye bağlıdır. İmam Hatip Okullarına gitmeyi tercih hakkı ne kadar asli ve doğal bir hak ise diğer okullara gitmek o okullarda eğitim – öğretim görmeyi tercih etmekte o kadar asli ve doğal haktır” dedi.

Teknik imkânları ile oturmuş, istikrar kazanmış ve de yatırım kararı ile 3 yıl içinde yeni bir bina yapılması öngörülen bir okulu sadece bu okulun yerine İmam Hatip Okulu açmak için taşıttırılmasının büyük bir adaletsizlik olduğunu dile getiren Demir, “Bunu yaparken de aynı avlu ve bahçeyi kullandığı Üniversite Kız Yurdunun yanına karma eğitim yapan okulun gönderilmek istenilmiş olması da ayrıca düşünülmesi gereken bir konudur.  Özel Bahar Koleji ve Ali İpek Yurdu’nun bulunduğu binalar KHK ile devletin kullanıma geçmiştir. Bu iki bina yan yana olup, aynı avlu ve bahçeyi kullanmaktadırlar. Ali İpek Yurdunun binası Üniversite Kız Yurdu olarak şuan kullanılmaktadır. Kız yurdu olarak kullanılan binanın yanında bulunan binaya karma eğitim veren bir okulun açılmasından ise sadece kızların eğitim gördüğü bir okulun yani Kız İmam Hatip Lisesinin açılması hem imam hatip ruhu açısından hem de fiziki ve sosyal iletişim açısından daha makul ve doğru bir karardır. Yada bugün Üniversite Kampusu içinde yer alan Fevzi Çakmak İlk Öğretim Okulunun Özel Bahar Kolejinin olduğu binaya taşınarak bu okulun yerinin Üniversiteye devredilmesi düşünülebilir. Bu ifade ettiğim hususlar sadece örnek mahiyetinde olup bu örnekler ile sadece meselenin tüm detayları ile ele alınmadığını ve bir oldu bitti ile Kız İmam Hatip Lisesinin, Zigana Turizm Lisesinin yerine taşınmak istenmesi bir anlamda bağdakinin kovulması anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Demir, merhum Necmenttin Erbakan’ın eğitim denince eğitim-öğretimin önemini ifade etmek üzere kullandığı “Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil imanlı ve ahlaklı gençliğidir” sözünü hatırlatarak, “Bu düstura Tanka, Topa, Savaş Uçağına 15 Temmuz’da meydan okuyan gençlikte görerek bir kez daha şahit olduk. Bu olay eğitim ve öğretimin önemini bir kez daha bize hatırlatırken adalet üzere milli manevi eğitim için negatif ayrımcılığın yapılmamasını bir kez daha temenni ettiğimizi ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: 
http://www.gumushane.gen.tr/v2/gumushane/imam-hatip-sevdasi-adaletsizlige-dusurmesin-h16018.html#ixzz4L2ifw3qq 




Editör: TE Bilisim