Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının (YKS) açıklanmasının ardından il birincileri de belirlendi.

Adıyaman da tütün tarlasında çalışan genç kız, tıp fakültesi kazandı #1

SOSYAL MEDYA VE TELEFON KULLANMADI

Kendisine ait akıllı bir telefonu ve sosyal medya hesabı olmayan Hatice Ünlü, hem tütün işlerinde çalıştı hem de sınava hazırlandı. Hatice Ünlü, YKS yerleştirmesinde İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesini tam burslu olarak kazandı.

Öğrenci velilerine çok önemli uyarılar! Öğrenci velilerine çok önemli uyarılar!

Adıyaman da tütün tarlasında çalışan genç kız, tıp fakültesi kazandı #2

"KENDİME AİT TELEFONUM DA SOSYAL MEDYA HESABIM DA YOK"

Babasının öğretmen olduğunu ancak çiftçilik yaptıklarını dile getiren Hatice Ünlü, “YKS 2021’de Adıyaman 1’incisi, Türkiye 107.’si oldum. Annem ev hanımı, babam öğretmen. Aynı zamanda tütün işleriyle uğraşıyoruz, çiftçilik yapıyoruz. Ben çalışırken tütün işlerine gidiyorduk. Vakit buldukça ders çalışmaya çalışıyordum. Sınava hazırlanırken kendime ait telefonum, sosyal medya hesaplarım yoktu. Telefonla boş yere uğraşmadım. Sosyal medya ile uğraşmadım. Yani evimde çalışmaya çalıştım. Tüm konuların mantığını anlamaya çalıştım. Anlamadığım yerleri öğretmenlerime sordum. Takıldığım sorularda üstüne uzun uzun düşündüm.” dedi.

Adıyaman da tütün tarlasında çalışan genç kız, tıp fakültesi kazandı #3

"UMARIM GENÇLERE İLHAM KAYNAĞI OLUR"

Baba Mehmet Ünlü ise kızının takviye ders almadığını belirterek, “Kızımın başarısı elbette ki bizi mutlu etmiştir. Hatta memleketimizi mutlu etmiştir. Kendisinden sonra gelecek gençlere örnek olması açısından çok iyi oldu. Özellikle hiçbir özel ders almadan, dershaneye gitmeden bu başarıyı sağlamıştır. Bu da umarım bundan sonraki gençlere iyi bir ilham kaynağı olur. İyi bir örnek olur.” ifadelerini kullandı.

Adıyaman da tütün tarlasında çalışan genç kız, tıp fakültesi kazandı #4

 

Editör: TE Bilisim