Öğretmenler çaresiz Öğretmenler çaresiz
TEOG'MU; O DA NEYMİŞ...
15 yıl boyunca hiç bir AKP'li bakanın; temelinde kendi iradelerinden hasıl olan hiç bir icraatın sahibi olduklarına inanmıyorum. 
...
Milli Eğitim Bakanı bir gün önce basın toplantısı düzenliyor; TEOG sistemi üzerine hiç bir kelam etmiyor ancak ertesi günü Cumhurbaşkanı ''TEOG da neymiş, eskiden TEOG'mu varmış, içime sinmiyor, kaldırılmalıdır'' diyor. Sayın Cumhurbaşkanı, madem ki böyle bir düşünceniz var; hiç olmazsa bir hafta falan bekleyin de sonra açıklama yapın. Koskoca Bakanı niçin bu kadar refüze ediyorsunuz ki. Sayın Bakanın buna tepkisi istifa etmek şeklinde olmalıydı ama kesinlikle bunu düşünemezler; zira bu tür muameleyle karşılaşabilecekleri ihtimali onların ezelden beridir genel kabulleri zaten. Tek istisna; o da Abdullatif şener dir; ona da bedelini ödettiler zaten.
...
CHP TEOG  sistemini getirmiş olsaydı; Sayın Cumhurbaşkanı belki de ancak bu şekilde memnuniyetsizliğini ifade edebilirdi. 
...
Gerçekten müthiş bir kişilik. Her konuda baş sorumlu olacaksın, sonra da bir şeyler umulduğu gibi olmayınca; ''Kim demiş; kim istemiş; ben mi demişim; ne zaman demişim; nasıl demişim'' şeklindeki suçüstü halinin dışa vuruluşundan hiç sorumluluk hissetmeme haline sık sık şahit olabiliyoruz.
...
''Eskiden TOG'mu vardı'' diyeceğinize; ''Biz bu işi beceremedik'' deseniz de; itirafın erdemliğinden faydalansanız olmaz mı?
...
Düşünebiliyormusunuz ''Cemaati tüm devlet kurumlarına siz yerleştirdiniz'' dendiğinde bile ''Kim yerleştirmiş, ne zaman yerleştirmiş, nasıl yerleştirmiş, bunu diyenler halt etmiş'' diyebiliyorlar. 
...
Adam Gülen ile sofra da kebap yiyor; ağzının kenarından kebap sosu akıyor; ''Ahan da bu resimde ne yapıyorsunuz'' dendiğinde ''Cemaat kırk yıldır var'' savunmasına geçiyorlar. Hiç bir mazeret bulamasalar bile ''CHP camileri ahır yaptı''ya getirip şirretçe bir provokasyonla savunma yapabiliyorlar. Tamam da; be muhterem, sizden başka hiç kimse cemaatin aklına karpuz kabuğunu sokmadı veya sokmaya cür'et edebilecekleri bir ortamı sağlamadı ki. Artık şunu itiraf edin ki; ABD'nin öncülüğünde gerçekleşen bir izdivaçtan peydahlanan neticeler ülkemizi bugünkü haline getirmiştir. 

Mehmet Soral

Editör: TE Bilisim