İnşaat lojistik vb. birçok sektörde üretilen ürünlerin nakledilmesi veya üretilecek ürün için hammadde temini gibi konularda Nakliye araçlarından faydalanıyoruz.Birçok çeşit nakliye aracı olmakla birlikte en güçlü ve en büyük hacimli araç olan Tır nakliye sektörünün lokomotifidir. Piyasada genellikle Tır dediğimizde aklımıza gelen tırlar dışında hafriyat kamyonu tarzında kamyon arkasına yarı römork- dorse tipi bir ek  takılan tüm kamyonlar tır olarak geçer. Tır ehliyeti alarak bütün tır çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi? Eğitimde soru çözmek mi sorun çözmek mi?

Tırlar evimizde veya işyerimizde kullandığımız herşeyi fabrikasından teslim alıp şehirdeki depolara taşıyan araçlarda olabilir , evimizin inşaatının hafriyatını alan hafriyat kamyonlarıda olabilir.

Tırlar gemiler gibi ithalat ve ihracatın bel kemiğidir. Dünyanın bir ucundan bir ucuna yük taşıyan tır çeşitleri ekonomilerin eli ayağıdır. Yaz kış demeden yük taşıyan tırlar Tır ehliyeti almadan kullanılamazlar. Tır kullanmak isteyenler Tır Sürücü Belgesi alırken nelere dikkat etmelidirler ?

Yeni ehliyet sınıflarının yeniden belirlenmesi ile birlikte Tır sürücü Belgesi almak zorlaşmıştır. Tır kullanabilmek için bir nevi tecrübe aranmaktadır.

Tır Ehliyeti almak isteyen kişi öncelikle B sınıfı ehliyete sahip olmalıdır. B sınıfı ehliyet aldıktan sonra eğer tır için uygun yaştaysa önce B den C ye fark yaparak “Kamyon ehliyeti” alır sonra C den CE ye Tır Ehliyeti sınavına girer.

Tır kullanmak isteyen kişi 18 yaşına girer girmez B sınıfı ehliyet almalıdır. B sınıfı ehliyeti alan kişi Tır ehliyeti için en önemli adımı atmış olur. Yaşı geldiğinde CE tır ehliyetine kaydolmak için ilk adımı atmış olmak açısından bu önemlidir.

Tır Ehliyeti nereden alınır sorusunun cevabı Göksu Sürücü Kursudur. Göksu Sürücü Kursundan tüm sınıflarda ehliyet alabilirsiniz. Tır ehliyeti konusunda en eski kurslardan olan Göksu Sürücü Kursu direksiyon eğitimleri ile sizi her geçen gün zorlaşan ehliyet sınavlarına fazlasıyla hazırlar.

Tır ehliyet hakkında detaylı bilgi için tıklayınız !

Editör: TE Bilisim