İstanbul'da okullar depreme hazır İstanbul'da okullar depreme hazır
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Bakanlığına gönderilen “Okul Servis Araçlarının Denetimi” konulu yazıda, okul servis aracıyla öğrencilerin erişim ihtiyacının karşılandığı okul yönetimleri tarafından, araçların denetiminin özellikle zorunlu sigorta ve teknik muayene bakımından yapılması, öğrencilerin serviste emniyet kemerlerinin takılı olduğunun öğretmenler tarafından kontrol edildikten sonra okuldan ayrılmalarına izin verilmesi gibi önlemlerin, muhtemel kazalardaki ölüm ve yaralanmaları azaltacağı gibi, bu uygulamayla çocuklarımıza olumlu ve koruyucu davranışların kazandırılmasının mümkün olacağı belirtilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı da valiliklere yazı gönderilerek, İçişleri Bakanlığının yazısı doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması istenmiştir.

Okul servis araçlarının denetiminin sağlanması ve gerekli önlemlerin alınması hususunda hassasiyet gösterilmesi şüphesiz ki gereklidir. İllerde servis araçlarının kontrol edilmesi (emniyet kemeri, kamera kaydı, sürücü belgesi vb.) görevinin nöbetçi öğretmenlere verildiğine dair sendikamıza çok sayıda şikayetler ulaşmıştır. Okul servis araçlarının kontrolü, firma görevlileri ve okul servis kiralama komisyonu tarafından yapılması gerekirken bu görevin nöbetçi öğretmenler tarafından yapılması anlaşılır değildir. Zira nöbetçi öğretmenlerin görevleri arasında  okul servis araçlarını kontrol etme gibi bir görevi bulunmamaktadır.


Türk Eğitim-Sen olarak, nöbetçi öğretmenlere okul servis araçlarını kontrol etmek görevi verilmesine ilişkin işlemlerin sonlandırılması ve Valiliklere talimat gönderilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.

TÜRK EĞİTİM SEN





Editör: TE Bilisim