Etimesgut Ülkü Ocakları, başta Etimesgutlu gençler olmak üzere, ulaşabildiği tüm gençlere okullarına yardımcı etüt dersleri ile, İslam Dini ve Türk Tarihi, kişisel gelişim, diksiyon ve Kuran-ı Kerim dersleri vermeyi planlıyor.

Etimesgut Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Ulus’un konu ile ilgili açıklamaları şu şekildedir;

Değerli öğrenci kardeşlerim,

Kıymetli veliler,

Türk milletinin onurlu geleceğini inşa edecek olan kardeşlerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız bugün itibarıyla yeni bir eğitim-öğretim yılına başlayacaklar. Öncelikle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının büyük Türk milletine hayırlar getirmesini, donanımlı gençlerimizin yetişmesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

http://www.haberfedai.com/upload/dosya/29085.jpgBizler Ülkü Ocakları olarak bir “eğitim ve kültür vakfı”yız. Ülkü Ocakları kurulduğu ilk günlerden itibaren Türk gençliğine milli ve manevi duyguları aşılamak ve bu yönde eğitim vermek için büyük çabalar sarfetmiştir. Bugün de bizler büyüklerimizden aldığımız bu sancağı dalgalandırmakta ve eğitim faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Yeni dönemde eğitim noktasında pek çok projeyle karşınıza çıkacağız. Etimesgut Ülkü Ocakları olarak bir “eğitim seferberliği” başlatıyoruz.

Bilindiği gibi ülkemizde Milli Eğitim politikaları zaman zaman değişikliklere uğramakta, yeni sistemler denenmektedir. Bunların başarısı kadar adındaki “milli” kelimesinin de gerçekliği tartışmalıdır. Milli Eğitim’in yapılması gereken kurumlar maalesef “milli” olma konumundan uzaktadır. Milli ve manevi duyguları yüksek öğretmenlerin şahsi çabaları dışında ciddi bir atılım da bu hususta bulunmamaktadır. İşte bu noktada bizler Ülkü Ocakları olarak bu boşluğu doldurmaya kararlıyız. Yapmayı planladığımız eğitim faaliyetlerinde sadece eğitimi değil “milli bir eğitimi” hedeflemekteyiz.

Etimesgut Ülkü Ocakları olarak, ocağımız bünyesinde okul derslerine yönelik etütler başlatacağız. Eksikleri olan öğrenci kardeşlerimizin eksiklerini tamamlamak için her geçen gün büyüyen bir eğitim kadrosu kurmaktayız.

Faaliyetlerimiz sadece etütlerle sınırlı kalmayacak. Kişisel gelişim ve diksiyon dersleri, dil eğitimi, milli ve manevi konularda uzmanların seminerleri de ocağımız bünyesinde yapılacaktır.

İstanbul'da okullar depreme hazır İstanbul'da okullar depreme hazır

http://www.haberfedai.com/upload/dosya/29084.jpgGençlerimizin milli konularda eğitimi sağlanırken manevi konularda da eğitilmesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Kur’an-ı Kerim dersleri, ilmihal dersleri ve dini eğitimlerimiz de ocağımızda başlayacaktır.

Buradan başta ülküdaşlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızı çocuklarını ocağımıza gönül rahatlığıyla göndermeye ve bu eğitimlerden faydalanmaya çağırıyoruz. Buna ek olarak yeterliliği ve zamanı olan büyüklerimizi de bu çalışmalarda eğitimci olarak görev almaya davet ediyoruz.

Bunun yanı sıra hem velilerimizi hem de öğrenci kardeşlerimizi bazı hususlarda uyarmayı da bir görev biliyoruz. Ülkemizde pek çok yerde lise, ortaokul hatta ilkokul düzeyinde uyuşturucu kullanımı gözlenmektedir. Pek çok kötü niyetli kesimler çeşitli türlerde uyuşturucuyu zaman zaman kendileri zaman zaman da kandırdıkları öğrenciler vasıtasıyla okullara sokmakta ve gençlerimizi zehirlemektedir. Bu noktada her bir vatandaşımızın hassas olması gerekmektedir. Şüpheli durumlarda Emniyet birimlerine ve sağlık birimlerine başvurarak bu zehrin yayılmasını engellemeli ve çocuklarımızı bu zehirlerden uzak tutmalıyız. Uyuşturucuyla birlikte okullarımızda çok küçük yaşlarda alkol ve sigara kullanımı da başlamaktadır. Bu noktada da velilerimiz, öğretmenlerimiz ve gençlerimiz çok dikkatli olmalıdır. Maneviyatı eksilen gençlerimiz bu tarz kaçış noktaları aramakta ve hem kendilerine hem de çevrelerine zarar vermektedirler. Yüce dinimizin yasakladığı ve hoş görmediği bu kötü alışkanlıklardan uzak durmak ve uzak durulmasını sağlamak her bir inanmış insanın kutsal görevidir.

Okullarımızda ayrıca terör örgütlerinin uzantıları ve sempatizanları da zaman zaman gençlerimizi kandırmaya çalışmaktadır. Velilerimiz öğrencilerle kişisel irtibatı asla koparmamalı her hal ve hareketini takip etmelidir.  Bölücü örgütler ve yüce dinimizi kendi emellerine alet etmeye çalışan örgütler ülkemizin pek çok yerinde gençlerimizi kandırmakta ve eylemlerinde kullanmaktadır. Bu gibi durumlara karşı her bir vatandaşımız adeta sınırda nöbet bekleyen Mehmetçikler gibi gözleri açık olmalı ve bu durumlara fırsat vermemelidir.

Cenab-ı Allah yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ilk emir olarak “Oku!” emriyle bizleri sorumlu tutmuş ve “hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” sorusunu ayet-i kerimelerde sormuştur. Dinimizin ilim tahsil edenlere verdiği kıymet hepimizce malumdur. Bu bağlamda her bir öğrencimiz ve onları destekleyecek velilerimiz için eğitim hem bir milli sorumluluk hem de dini bir vecibedir. Bu şuurla gençlerimizin okullarına gitmesini, eğitimlerini sürdürmesini ve gelecekte Türk ve İslam alemi için faydalı olmalarını yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Tekrar yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bütün öğrenci kardeşlerimize Etimesgut Ülkü Ocakları olarak başarılar diliyoruz.

Saygılarımla...

İbrahim ULUS
Etimesgut Ülkü Ocakları Başkanı

Editör: TE Bilisim