Öğretmenler çaresiz Öğretmenler çaresiz
Ümraniye Sınav Dershanesi Arel Üniversitesi aracılığıyla düzenlenen konferansta Sadık Gültekin verimli ders çalışma üzerine bir çok konuya değindi.

''Ne hafife almak ne altında ezilmek'' işinize bakıp çalışmak.! diyerek sözüne başlayan Gültekin konuşmasına şu sözlerle devam etti ;

Ülkenin en iyi dershanelerinden birine geliyosunuz. Ben sayısalcıyım ,ben sözelciyim tarzında kendinizi kandırmayın hedefiniz her zaman en yüksekte olsun. Türkçeden 35 netin cepte olması gerektiğini vurguladı. Sosyal Bilgiler kolaydır yaparım.  Sosyal bu kadar kolaysa 40 soruda 35 netin olması gerekir. Türkiye ortalaması 11,63 net . Senin yaptığın net 28 , 29 civarıysa  iki katına çıkmışsın demektir.! Ama yetmez ; yetmemesi gerekir. Sosyal Matematik, Fen gibi değil doğruya doğru. Fakat 35 netinde burdan cepte olması lazım doğruya doğru . Sayısalcı dahi olsan ki o konu hiç girilmemesi gereken bir konu yani temel matematik. Siz 12 yıl eğitim aldınız tek bir zorluk var işi ciddiye almamak , tek bir zorluk var gereken önemi göstermemek. Kolaya kaçıp Türkçe , Sosyalle biz bu işi bitiririz demek. Tek bir zorluk var Matematik' ten yaptığımız kadar yapalım demek. Alanın ne olursa olsun Matematik ' ten en aşağı 30 netin olması gerekir.Eğer yapamıyosak 30 net çıkmıyosa tekrar düşünelim. 

İki ayımız var önümüzde iki aya neler sığmaz.! Sen yapmak istiyomusun  istemiyomusun bunu netleştirelim. Arkadaşlar bir Tm'ci Sayısalcı kadar yapamasada Sayısalcı kadar çalışabilir. Niye yapamıyoruz bunun için çözüm üretelim , olmadı 3 kat çalışalım , olmadı 4 kat çalışalım. Diyeceksinizki ; hocam çok abartıyosunuz. Kazanmak istiyomusun sen.? Evet .! O zaman bitti. O zaman çalışıcaz. 

Fen bilimleri 40 sorudaki Türkiye ortalaması 3,56 . Ben Ts' ciyim bana katkısı az. Katkısı azdı ama benim netim senden fazla . Katkısı az derken eleniyosun. Bir anda bakıyosun katkısı azdı düşüncesi nasıl biyere çıkmış. Sıralamada yukarılara çıktığın anada sen avantajlısın demektir. Ben şöyle bi sınav ' a giricem ağzımdan şöyle bi kelime çıkıcak ''katkısı az'' o zaman çok net yaparsan katkısı fazla olur.

Rahmetli Vehbi Koç demişki; İnsanlar çok para kazanarak zengin olacağını sanar. Derki;Çok para kazanarak zengin olunmaz.! Azda kazansanız azda biriktirebilseniz, biriktirerek ancak zengin olunur der.

Kendinize şunu söylemelisiniz; Sınavı kazanmakmı istiyorum.! Katkısı azda olsa bişeyleri ekleyerek anca bu sınavı kazanabilirim. Buda aklınızdan çıkmasın.


Haber: Sefa Buğra Şenel

Editör: TE Bilisim