Öğrenci velilerine çok önemli uyarılar! Öğrenci velilerine çok önemli uyarılar!
 Vakıflar Genel Müdürlüğü Üniversite Öğrencileri için burs ilanı yayınladı.

İlan aşağıdadır:

Genel Müdürlüğümüz tarafından ilköğrenim, ortaöğrenim ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu” ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular, 2016 - 2017 eğitim yılı için aşağıdaki tarihler arasında...

 

 
Genel Müdürlüğümüz tarafından ilköğrenim, ortaöğrenim ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu” ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular, 2016 - 2017 eğitim yılı için aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov.tr internet sitemizden alınacaktır. Bu eğitim döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğünce yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine verilen eğitim yardımı için başvurular da internet üzerinden alınacak olup başvuru tarihleri aşağıdaki gibidir.
 
2016 - 2017 EĞİTİM DÖNEMİ BURS BAŞVURU TARİHLERİ
 
 
Başvuru Başlangıç Tarihi
Başvuru Bitiş Tarihi
 
Ortaöğrenim Bursu
19 Eylül 2016
19 Ekim 2016
 
Yükseköğrenim Bursu
15 Eylül 2016
30 Ekim 2016
 
 
Yabancı Uyruklu Yükseköğrenim Bursu
15 Eylül 2016
30 Ekim 2016
 
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin, Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.
Yükseköğrenim Burs sonuçları, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından belli olmaktadır. Kendisine Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs çıkan öğrenciler Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursundan faydalanamamaktadır.
Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönmelerine ilişkin duyurular www.vgm.gov.tr internet sitemizden takip edebilir.
 



Editör: TE Bilisim