Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
Türk Eğitim Sen Eskişehir Şube yöneticileri Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a mektup gönderdi. Eğitimciler, mektupta “Milli Eğitim Bakanlığı’nda eşi görülmemiş bir kadro kıyımı yaşandı. Kanunun yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce beklentiler doğrultusunda karar vermesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, 14 Mart 2014’te yayımlanan 6528 sayılı kanun ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda bürokrasi tarihinde eşi görülmemiş bir kadro kıyımı yaşandığını belirtti.
Urfalı, söz konusu kanunla, Bakanlık merkez teşkilatındaki bürokratlar, il ve ilçe müdürleri ile okul yöneticilerinin kazanılmış haklarını elinden aldığını ve yandaş kadrolaşmaya zemin oluşturduğunu iddia etti. Bunun üzerine kanunun yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne gidildiğini hatırlatan Urfalı, “Fakat şu ana kadar ne yazık ki, mahkemeden bir karar çıkmadı. Geçirilen her gün de mağduriyetlere ve telafisi mümkün olmayacak zararlara vesile olmaktadır.” diye konuştu.

Tüm kesimlerin, tepki ve ikazlarına rağmen siyasi iktidarın bu konudaki ısrarını sürdürdüğünü ve kanunu hayata geçirdiğini ifade eden Urfalı, şöyle dedi: “Görev süresi uzatılan okul müdürlerinin değerlendirmelerinde ve ilk defa ve yeniden atanacak okul müdürleri için yapılan sözlü sınav komisyonlarında yaşananlar, kaygılarımızın ne derece isabetli olduğunu ortaya koymuştur. Türk Milli Eğitiminin daha fazla yıpratılmaması ve eğitim camiasının çalışma huzuru ve iş barışının daha da katledilmemesi için Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce beklentiler doğrultusunda karar vermesi gerekmektedir.”
Urfalı, kamuoyu hassasiyetine dikkat çekilmesi ve karar alma sürecinin hızlandırılması için Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın bir kez daha bilgilendirilmesi amacıyla eğitim çalışanlarının imzaladığı mektupları Anayasa Mahkemesi Başkanına gönderdiklerini belirtti.
Daha sonra eğitim çalışanlarının imzaladığı mektuplar, PTT aracılığıyla Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a gönderildi.

Editör: TE Bilisim