Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri Yeni Anayasa Çalışmalarının Vazgeçilmezleri
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Fatih'te esnaf ziyaretinde bulundu. Burada konuşan İhsanoğlu, “Türkiye'nin, basın hürriyetinin kısıtlandığı, fertlerin hak ve hürriyetlerinin çiğnendiği bir ülke olarak uluslararası indekslerde çok aşağı sıralara düştüğü görülmektedir." dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Fatih’te seçim faaliyetleri çerçevesinde Süleymaniye Camii çevresindeki kuru fasulyeciler esnafını ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan İhsanoğlu, Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR'ları hakkındaki haberi ve gazeteye başlatılan soruşturma hakkında ayrıntılı bilgisi olmadığını söyledi. İhsanoğlu, "Haberin detaylarını dikkatli okumadım. Onun için bir şey söyleme imkanım yok. Ama şurası bir gerçek ki, bu uluslararası kuruluşların raporlarında çok açık ve net şekilde gösteriyor ki, Türkiye basın hürriyetinin kısıtlandığı, fertlerin hak ve hürriyetlerinin çiğnendiği bir ülke olarak uluslararası indekslerde çok aşağı sıralara düştüğü görülmektedir. O bakımdan bu yeni bir şey değildir maalesef. Her gün yeni örnekler görüyoruz ama bu hepimizi üzüyor. Onun için 7 haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Seçim çalışmalarına büyük bir ilgi olduğunu ifade eden İhsanoğlu, “Milliyetçiliğin ve muhafazakarlığın gerçek adresinin MHP olduğunun herkes farkında. Vatandaşın şahsımıza karşı sevgisi ve muhabbeti var. Bu Cumhurbaşkanlığının seçiminden dolayı böyle bir etki ve sevgi atmosferi oluştu. Özellikle İstanbul'da bunun müspet etkilerini göreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim