Babalarının çiftliği ya!.. Bol keseden  dağıtıyorlar... Kıyaklar gırla gidiyor...
Vatandaşa çeyiz, çocuk, konut yardımı...
Saray’a örtülü ödenek. Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 100 arttı.
Devletin Sayıştay’ı tatilde (!), HSYK başta olmak üzere yargı mekanizmaları uyum (!) sürecinde.
Parsel parsel satılan Türkiye’de hesap sorabilecek babayiğit yok.
Ekonomide alarm zilleri çalıyor..
Merkez  Bankası Başkanı’nın başına gelenlerden sonra Maliye ve Hazine bürokrasisi korku içinde. Ağzını açmayı bırakın, kötü gidişatı anlatmayı düşünmeyi bile düşünemeyecek durumdalar. Ülkedeki ekonomik göstergelerin iyi olmadığı, hazinenin para bulmakta zorlandığı şu günlerde, Maliye Bakanlığı kulislerinde torba kanunlarla yapılan seçim yatırımlarının  bütçeye getireceği ek yükün altından nasıl kalkılacağı tartışılıyor. Ama sessizce sarayın kulağına gitmeyecek şekilde. Ankara kulislerinde gün geçmiyor ki insanı hayrete düşüren gelişmeler yaşanmasın. İşin en tuhaf yanı da duyulan ve ortaya çıkan onca inanılmaz gelişmeler karşısında herkesin durumu kabullenmiş olması. Ekonomi bürokrasisinin şu an da tek sıkıntısı ekonomideki krizi derinleştirmeden seçime kadar ulaşabilmek. Ekonomi yönetimi, önümüzdeki ay memur ve emekli maaşları nasıl ödenir onun derdinde.
Kabuslar içinde gün geçiriyorlar. O kadar ki iktidarın önde gelen bir bürokratının ağzından şunları duyunca ben bile şaşkınlık içinde kaldım;
 “Çocuk, çeyiz yardımı talimatı Öcalan’dan gelmiş. Kürt nüfusunun azaldığını gündeme getirmiş Abdullah Öcalan. Kürt gençlerinin evlenmesinin teşvik edilmesini istemiş.”
“O kadar da değil” diyemedim.
Karanlıklar prensi Kemal Derviş’in tekrar hortlatılması siyasi çevrelerin yanı sıra bir o kadar da ekonomi, bürokrasisinde “manidar” karşılandı. Kemal Derviş’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte  yaptığı “iktidarda ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcılığı görevini alırım” deklarasyonu bence CHP’nin seçim beyannamesi;
AKP-CHP koalisyonu ve HDP’nin dışarıdan desteğiyle (içeriye de alınabilir) “çözüm süreci” nin halledilmesi. Büyük Orta Doğu Projesi için ABD yeni bir hamle yaptı.
Eminim; Kemal Derviş’ten çok canı yanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, fazla zaman kaybetmeden, bunun matematiksel ve geometrik açıklamasını yaparak milleti uyandıracaktır. AKP-CHP-HDP koalisyonun kurulmasına ve bir dönem daha MHP’nin muhalefette kalmasına asla ve kata müsaade etmeyecektir. 7 Haziran sonrasını görüp “efendim seçimlerden sonra MHP ana muhalefet olur ve daha da büyür” diyenlere eline kalemi kağıdı alıp esaslı bir ders verecektir. Kapıyı kapattığı, seçimde MHP’ye oy patlaması yaşatacak MHP-SP-BBP-DP birlikteliğine son dakika sürprizi yaparak olur verecektir. ANAP-DSP-MHP koalisyonunda edindiği acı tecrübelerle Kemal Derviş kamuflajlı yeni tezgahlara geçit vermeyecektir.
Karanlıklar prensi Kemal Derviş’in 2001 ekonomik krizinde Türkiye’ye getirilişini hatırlayın. Kendisine Hazine Müsteşarlığı veya Merkez Bankası Başkanlığı teklif edilmiş fakat dış baskı ve dayatmalarında neticesiyle o ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı koltuğuna oturmuştu. Ondan sonra da nelerin nasıl dağıtılıp yeni siyasi organizasyonların yapılıp Recep Erdoğan’ın BOP eş Başkanlığına nasıl getirildiğini herhalde unutmamışsınızdır. Şimdi de milletvekili teklifini reddetmiş ama ekonomiden sorumlu Başbakan yardımcılığı görevini lütfedip kabul etmiş. Tarih çok kısa sürede tekerrür etti!..
HHH
Kulağıma bazı bilgiler geldi. İktidarın IŞİD ile alakalı  tavşana kaç tazıya tut politikaları ile ilgili. Emniyet ve güvenlik yetkililerinden sorularıma cevap bekliyorum.
1- A. L adlı IŞİD’in önde gelen militanı Tokat’da bir hastanede üroloji bölümünde 21 gündür tedavi görüyor mu?
2- Sultanahmet bombacısını azmettiren ve yer ayarlayan kişi Bursa’dan kaçtı/kaçırıldı mı? Beraberinde 5 IŞİD’ci daha kaçtı mı?
3- Aydın Emniyeti’nin elinde olan IŞİD’ciler kısa bir süre önce kaçtı mı? Kaçtılarsa göz yumulma ihtimali var mı? Bunlar, eylemlerde kullanılmak için Türkiye’ye sızan Çeçen kökenli IŞİD teröristleri ve 5 kişi miydiler?
4- Kayseri Emniyeti’nin de elinde A. S adında Rus uyruklu-Çeçen kökenli IŞİD teröristi var mı? MİT bu şahısla çok ilgileniyor mu? İddia edildiği gibi yakında kaçma ihtimali var mı?