Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Sakarya'da üretim yapan Türkiye Vagon Sanayii AŞ (TÜVASAŞ), 160 kilometre hız yapabilen yerli malı dizel ve elektrikli tren seti üretip Ortadoğu ülkeleri ve Türk devletlerine satacak.

Bulgaristan'a ürettiği yataklı lüks vagonlarla Avrupa Birliği'ne giren TÜVASAŞ, ihracat pazarını büyütmek için kolları sıvadı. Türkiye'nin en büyük 500 sanayi şirketi arasında yer alan şirket, üreteceği yerli dizel ve elektrikli tren setleriyle dünyaya açılacak.

TÜVASAŞ Genel Müdürü Erol İnal, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, TÜBİTAK ile ortak yürüttükleri proje kapsamında yerli malı tren seti üreteceklerini söyledi. 160 kilometre hız yapan dizel ve elektrikli tren setlerini dünyaya çok rahatlıkla satabileceklerini ifade eden İnal; "Projede yepyeni bir Türk malı set çıkaracağız. Yeni ürünün proje çalışmaları sürüyor. Dizel ve elektrikli setler daha çok rağbet görüyor. Ortadoğu ve Türk devletlerinden talep var. Son günlerde Kazakistan ile ilgili bir girişim oldu. Ukrayna, Bangladeş'den de geldiler. Avrupa'ya da satabiliriz. Biz o normları yakaladık. Avrupa standartlarında üretiyoruz. Her ülkeye satabilecek durumdayız." diye konuştu.

Bulgaristan Demiryolları için yaptıkları 32 milyon 370 bin Euro'luk 30 adet yataklı lüks yolcu vagonlarının teslimatının yapıldığını ve kabul sürecinin devam ettiğini dile getiren İnal, şunları dedi; "Irak'tan 14 vagon siparişi var. Bunların proje çalışmaları ve imalatı devam ediyor. Yıl sonu itibariyle de bitirip teslim edeceğiz. Marmaray araçlarının belli bir kısmını biz yapıyoruz. EUROTEM ile ortak olarak 49 adet Marmaray aracının üretimini gerçekleştirdik.Esas müşterimiz olan TCDD için 12 adet dizel tren seti yaparak teslim ettik."

Editör: TE Bilisim