Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Son yıllarda yapılan yatırımlar ile dikkat çeken Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) kurulan 5 milyon dolarlık bulgur fabrikasında el değmeden tamamen otomatik makinelerle bulgur üretiliyor.

Buğday otomatik cihazlara silolardan yıkma ünitesine aktarılmasına, kırık ve yabancı madenin ayrıştırılmasından kaynatılıp torbalara konulmasına kadar sensorlu cihazlar yardımı ile üretiliyor. Üretilen bulgur yurtiçi ve yurt dışına pazarlanıyor. Üretim ve İstihdam yaratmak amacı ile kurulan yatırım tesisleri dikkat çekiyor. Mardin OSB bölgesinde yapılan yatırımlar artınca OSB yönetimi mevcut OSB’ye 37 sanayi tesisinin kurulabileceği ek bir OSB alanı açtı. Ayrıca 2.OSB bölgesinin kurulması için çalışmalar hızlandı.

OSB bölgesinde fabrika kuran iş adamlarından biri de Osman Dölek. Teknolojik imkânlarla donatılan ve 5 milyon dolara mal olan bulgur fabrikasını kurar Dölek, bölgeye model olabilecek tesis inşa etmiş. Hiçbir tereddüt yaşamadan yatırım yaptıklarını ifade eden Dölek, yaptıkları yatırımdan dolayı herhangi bir pişmanlık yaşamadıklarını belirtti.

İşadamlarını bölgeye yatırıma çağıran Dölek, "Buraya yatırım yamak için herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İş adamalarını buraya davet ediyoruz. Gelsinler buraya yatırım yapsınlar.Buruları çok sakin.Kazançlarını elde ederler.Bölge halkına da istihdam sağlanır." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim