Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Tofaş’ın Amerika için ürettiği Amerika Doblo’nun hava emiş borusunu Bursalı Ünver Group üretiliyor. Ünver Group Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Korgavuş, Tofaş’ın başarısından büyük mutluluk duyduklarını ve Amerika pazarına yönelik üretim ve ihracatın, Türk otomotiv sektörü açısından büyük bir başarı olduğunu ifade etti.

Korgavuş, “Hava emiş grubu bazı araçlarda plastik bazılarında da kauçuk malzemelerden üretilmektedir. Amerika Doblo projesinde blow molding teknolojisiyle plastikten imal edilmektedir. Biz Ünver Group olarak bu projeyi üstlendik ve 4 hafta gibi çok iddialı bir sürede devreye aldık. Amerika pazarına yönelik imalatını yaptığımız bu ürün grubunda blow molding teknolojisiyle ürettiğimiz ilk ürünümüz” dedi.

Araca giren atmosferik basınçtaki havayı filtreden geçirerek direkt motorun manifolduna aktaran plastik hava borusundan, ilk etap da 5 bin adet üretip teslim ettiklerini sözlerine ekleyen Korgavuş, “Bu gelişmelerden büyük mutluluk duyuyoruz. Bu çalışma bizi yeni bir ürün grubunda üretim yapmaya teşvik etti. Mevcut olan 3D suction blowmolding prosesimize bu ürün grubunu da dahil etmiş olduk.” şeklinde konuştu.

Korgavuş, Ünver Group’un katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışmalarının devam edeceğini de ifade etti.

Editör: TE Bilisim