Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek Trafik kanununda yeni dönem! Cezalar peş peşe gelecek
Turkcell Global Bilgi, Anadolu Üniversitesi ile yaptığı işbirliği ile Açıköğretim Fakültesi’nde eğitim gören toplam 1 milyon 350 bin öğrencinin çağrılarını karşılayacak. ‘Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi’ ile ayrıca Türkiye’de ilk kez bir üniversite, öğrenci işleri için dış kaynak çağrı merkezi kullanmış olacak.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezi’nde, 5’i erkek, 33’ü kadın toplam 38 çalışan bulunuyor. Merkezde günlük ortalama 4 bin 300 çağrıyı karşılanıyor ve aylık ortalama 255 bin dakikalık üretim gerçekleştiriliyor. Öğrencilere açıköğretim sistemi ile ilgili kayıt, kayıt yenileme, dikey-yatay geçiş, kimlik kartı işlemleri, sınav işlemleri, büroda yapılabilecek işlemler hakkında bilgi, web tabanlı uygulama için destek ve kullanıcı şifre tanımlama işlemleri ile ilgili her türlü hizmet ve bilgi veriliyor. Çağrı merkezi çalışanlarının yüzde 37’si lisans, yüzde 37’si önlisans, yüzde 26’sı ise lise mezunlarından oluşuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, Anadolu Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’de bir ilke imza attıklarını vurguladı. Pekkan, “Türkiye’nin en köklü ve başarılı üniversitelerinden biri olan Anadolu Üniversitesi’nin, öğrencilerine daha hızlı ve etkin çözümler sunmak adına şirketimiz ile gerçekleştirdiği iş birliği bizleri çok mutlu etti. Bu, Türkiye’de bir üniversitenin ilk kez dış kaynak çağrı merkezi kullanması açısından önemli bir proje.” dedi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın da sistemin 30 yıllık büyük bir bilgi birikimi ve deneyime sahip olduğunu ve bu deneyimin güçlü bir organizasyon yapısı içerisinde gerçekleştirildiğini belirtti. Aydın, şu bilgileri verdi:

“Sistemin merkezinde hep öğrencilerimiz oldu. Öğrenci odaklı hizmet kalitemizi artırma yönünde sürekli gelişimi hedefledik. Etkileşim merkezi de öğrencilerimize hızlı ve esnek olarak bilgilendirme ve yönlendirme işlevlerimize güç kattı. Biz iletişim ağımızı bürolar, etkileşim merkezi, internet ve mobil iletişim gibi araçlarımızla bir bütün olarak görüyoruz. Hayata değer katan mutlulukları hedefleyen bizler için öğrencinin yanında olmak, hayatını kolaylaştırmak olmazsa olmazımızdır.”



Editör: TE Bilisim