Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Almanya’da önde gelen ekonomik araştırma enstitüleri 2015 İlkbahar Tahmin Raporu’nu tanıttı. Bu yıl için Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GSMH) büyüme hızını yüzde 2,1 olarak açıklayan ekonomik uzmanlar, şartların elverişli olduğundan dolayı vergilerin azaltılmasını talep etti. Vergilerin azaltılması durumunda orta gelirlilerin yükünün 25 milyar Euro hafifleyeceğini belirten ekonomistler, bu adımla Almanya’nın istikrarlı ekonomik büyüme kaydedeceğini savundu.

Tahminlerin yüzde 68’i ise ekonomik büyüme hızının yüzde 1,4 ila yüzde 2,8 arasında değişebileceğini öngördü. Geçen yıl sonbaharda bu yıl için büyüme hızını yüzde 1,2 olarak açıklayan uzmanlara göre, ekonominin hızlı büyümesinde petrol fiyatlarının ve enerji maliyetlerin düşük olması, özel nihai tüketim harcamalarında yükselişin yanı sıra zayıf Euro’nun ihracatı olumlu etkilemesi önemli rol oynadı. Gelecek yıl için ise yüzde 1,8 oranında büyüme beklentisi dile getirildi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ise önümüzdeki hafta Çarşamba günü büyüme tahminlerini açıklayacak.

Federal Hükümetin bu yılın başındaki yıllık tahmin raporunda ise büyüme beklentisi yüzde 1,5 olarak açıklanmıştı. 2015 İlkbahar Tahmin Raporu, ülkenin önde gelen Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (DIW), Halle, Leinbiz, Münih, Kuzey Ren Vestfalya merkezli ekonomi enstitülüleri tarafından ortaklaşa Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı için hazırlandı.

Editör: TE Bilisim