Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Alman Merkez Bankası (DB), Yunanistan’ı kurtarma programını durdurmasının “yıkıcı sonuçlar” doğuracağı konusunda Atina’yı uyardı. DB Yönetim Kurulu Üyesi Joachim Nagel, "Eğer Yunanistan için yardım programı sorgulanırsa Yunan bankaları merkez bankasının fonlarına olan erişimini kaybedecek." dedi. Handelsblatt gazetesine konuşan Nagel, bunun da Yunan finans sistemi için yıkıcı sonuçları beraberinde getirebileceğini ileri sürdü.

Yunanistan’ın gelecekte de yardıma olan ihtiyacının devam edeceğini ifade eden Nagel, likidite yardımıyla ilgili kararı yönetim konseyinin vermesi ve verilecek kararın da siyasi tartışmalara bağlı olmaması gerektiğini vurguladı. Yeni Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 177’ni oluşturan borcunun yapılandırılması için yürürlüğe koyulan kemer sıkma programını geri çevirme vaadiyle seçimi kazanmıştı.

Avrupa Birliği, Euro Bölgesi ülkeleri ve Uluslararası Para Fonu’ndan gelecek 7 milyar Euro’luk yardım dilimi karşılığında Yunanistan’a daha fazla reformların gerçekleştirmesi için Şubat sonuna kadar mühlet vermişti. Çipras ise verilen mühleti “anlamsız” olarak değerlendirerek reddetmişti.

Editör: TE Bilisim