Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik
Merkezi Köln’de bulunan Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) Almanya’da her yıl 6 bin doktorun emekli olduğunu açıkladı. Ancak enstitüye göre, 2025 yılına kadar ülkede doktor sıkıntısı çekilmeyecek.

Köln enstitüsü Almanya’daki doktor ihtiyacına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarını açıklayan kurum, 2025 yılına kadar doktor sıkıntısı yaşanmayacağını bildirdi.

IW, ülkede her yıl 6 bin doktorun emekliye ayrıldığını, buna karşın 10 bin kadar tıp öğrencisinin de eğitimlerini tamamlayarak göreve başladığını duyurdu.

Yurtdışından Almanya’ya gelen yabancı doktorların sayısında da artış kaydeden enstitü, halihazırda ülkede 31 bin göçmen doktorun çalıştığını belirtti.

DÜNYA ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Kurum ayrıca Almanya’nın kişi başına düşen doktor sayısı bakımından da dünya ortalamasının üzerinde olduğuna işaret etti.

Buna göre, Almanya’da her bin kişi başına 3,84 doktor düşerken, bu oran Amerika’da 2,64, Japonya’da ise 2,21 civarında.

Kurum ayrıca 1991 yılından 2011 yılına kadar 20 yıllık sürede doktor sayısının 92 bin arttığına dikkat çekti.

Ancak yaşlanan Alman nüfusunun ileriki yıllarda daha fazla doktor ihtiyacı duyacağını kaydeden IW, 2025 yılından itibaren doktor konusunda sıkıntı yaşanabileceğine vurgu yaptı.

Şimdiye kadar sık sık Almanya’da doktor sıkıntısı yaşandığına dair haberler gelirken, IW’nin bu araştırması şaşkınlıkla karşılandı.

Ülkedeki çalışma koşullarından şikayetçi olan doktorlar sık sık grev yapıyor ve bazıları da İngiltere gibi diğer Avrupa Birliği ülkelerinde çalışmayı tercih ediyor.

Editör: TE Bilisim