Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Yaklaşık 6,5 milyon kişi borçlu bir yaşam sürdüğü Almanya'da, Türklerin en çok bireysel kredi borcu bulunuyor. İkinci sırada cep telefonu borçları, üçüncü sırada ise katalog üzerinden yapılan alışverişler dolayısıyla meydana gelen borçlar yer alıyor.

Berlin’de borçlu olup danışma merkezlerine ihtiyaç duyanlar randevu alabilmek için çoğu zaman aylarca beklemek zorunda kalıyorlar. Yeşiller Partisi’nin Berlin Parlamentosu’na verdiği soru önergesinde ortaya çıkan verilere göre, borçlular danışmanlık hizmeti alabilmek için ortalama üç ay bekliyorlar. Bazı ilçelerde bekleme süresi altı aya kadar yükselebiliyor.

Soru önergesini yanıtlayan Berlin Sosyal İşler Senatörlüğü Müsteşarı Dirk Gerstle, eyaletteki borçlu danışma merkezlerine geçen yıl itibarıyla yaklaşık 11 bin kişinin giderek derdine çare aradığını bildirdi.

YAKLAŞIK 6,5 MİLYON BORÇLU VAR

Almanya'da 4 milyon 200 bin erkek aşırı borç içinde bunalıyor. Aşırı borçlarla boğuşan kadın sayısı ise 2 milyon 300 bin civarında. Borçlu Türklere danışmanlık yapan uzmanlardan alınan bilgilere göre, Türkler arasındaki borç dağılımında kredi borçları ilk sırada geliyor, ikinci sırada cep telefonu borçları bulunuyor, üçüncü sırada ise katalog üzerinden yapılan alışverişler dolayısıyla meydana gelen borçlar var.

Editör: TE Bilisim