Ukrayna'da gerilimin tırmanması ve Çin ekonomisinin yavaşlayacağına işaret eden yeni veriler altını uluslararası piyasalarda son 6 ayın zirvesine çıkardı.

Kırım'da referandum gerginliği sürerken Çin'de ise sanayi üretiminin yüzde 8,6, perakende satışların yüzde 11,8 artış yaşayarak hayal kırıklığı yaratması altın fiyatlarını yukarı çıkardı.

Altın fiyatları ons başına 1375,3 dolara kadar tırmanarak 9 Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Altının 1370 dolar sınırını geçmesiyle analistler kâr satışlarının gelebileceğini, ancak Çin endişelerinin yükselmesi durumunda altın cephesinde güvenli liman alımlarının da gerçekleşebileceğini belirtiyor.

1375 DOLAR KRİTİK SEVİYE

Integral Yatırım Analisti Tuğba Özay, 1375 dolar seviyesinin kritik olduğunu belirtti. 
Özay, "Teknik olarak baktığımızda Ocak ayından bu yana ön plana çıkan yükseliş trendi hala çalışıyor olsa da 1375 seviyelerinde alımların yavaşladığını görmekteyiz.

Bu açıdan ABD’ den gelecek veriler altın fiyatları için belirleyici olacak. Olumlu gelecek birkaç veri ile birlikte altında yeniden satışların ön plana çıktığını ve kar satışlarının yaşandığını görebiliriz. Diğer yandan Çin’in ekonomik büyümesinde yaşanacak sıkıntı fiziksel altın talebini de azaltacaktır. Çünkü Çin halkının güvenli liman amaçlı değil ama yatırım amaçlı önemli miktarda altın talebi söz konusu.

Enflasyonun nedeni; güven ve panik Enflasyonun nedeni; güven ve panik

Rusya gerginliğinin de azalması ile bu durum altında satış için ekstra bahane olacaktır. Kısa vadede altın fiyatlarına baktığımızda 1350 seviyeleri önemli destek olmakla birlikte 1365 seviyelerinin üzerindeki kapanışlarda 1400 seviyelerine kadar yükselme potansiyelinin olduğu unutulmamalı" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim