Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Özellikle araç kullanıcılarını yakından ilgilendiren 'kasko' uygulaması şimdi de kuyumculuk sektöründe kullanılmaya başlandı. Altın, takı ve kıymetli madenlerin e-ticaret sitelerinde satılmaya başlamasıyla yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek için isteğe bağlı KASKO dönemi başlatıldı. Bu sayede hem satıcı hem de müşterilerin yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçiliyor. 3 TL den başlayan fiyatlarla çalınma, kaybolma, hasar görme gibi risklere karşı takılar koruma altına alınabiliyor.

Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren 200 firmayı sanal ortamda buluşturan kuyumculuksepeti.com adlı sanal alışveriş sitesi, satışa sunduğu 120 binden fazla takı ve altın ürünü için 'kasko' uygulaması başlattı. Binlerce lira değerde takıları satanların kaybolma veya kırılma korkusuyla e ticaret sektörüne mesafeli yaklaştığına dikkat çeken Genel Müdür Arif Kılıç, "Tüketicinin satın aldığı ürün eline ulaşıncaya kadar satıcı firma güvencesinde, fakat satıcı kırılan kaybolan ürününü kargo firması karşılamıyor. Biz de kuyumculuk sektöründe bir ilke imza atarak kaskolu altın satışına başladık. Sitede satış yapan markalar da altını almak isteyen müşteri de her türlü riske karşı koruma altına alınıyor. 3 TL gibi küçük bedellerle yapılan kasko satışlarımızda da artış sağladı. Ola ki yolda altının başına bir şey gelirse satıcı poliçesini devreye sokarak yapılan ekspertiz incelemesi ardından 8 gün içinde ürün bedelini sigorta şirketinden alabiliyor." diye konuştu.

Kuyumculuksepeti.com portalının sektörün talebiyle kurulduğunu ve bu alanda faaliyet gösteren en kapsamlı e-ticaret sitesi olduğuna değinen Kılıç, şu ifadelere yer verdi:

"Mücevherat sektörünün kendine has bir online satış sitesinin olmaması büyük bir eksiklikti. Hoşyanlı ailesi olarak kuyumculuk alanında 3 kuşaktan gelen bir tecrübemiz var. Dededen toruna bu mesleği devam ettiriyoruz. Bizim sektörümüzde güven çok önemli bir gereklilik. Sitemizde yapılan alışverişlerin tamamında ücretsiz kargo uygulamamız var. Tüketici yüzlerce mağaza ve yüz binlerce ürüne en uygun fiyatla çok kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Satış yapan mağazalara oldukça düşük komisyonlar uyguluyoruz. Altında yüzde 1.9, takı ve pırlantada ise 3,9 komisyon oranımız var. 4 taksitle altın alınabiliyor. Düşük komisyon oranları sayesinde hem satıcıya hem de alıcıya avantaj sağlıyoruz. Tüketici yüzlerce altın satıcısı arasında kıyaslama yapabilir. İstediği mağazadan alışveriş yapabilir. Kuyumcular için yeni pazarlar bulma ve iyi bir tanıtım imkanı sunacağız. 6 dilde yayın yaparak kuyumculuk sektörünü global pazarlara açacağız. Yabancı toptancı ve yerli üreticileri bir araya getirecek sanal etkinlikler düzenleyeceğiz. Türkiye’nin en büyük sanal kuyumculuk çarşısıyız."

Editör: TE Bilisim