Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
 Mütercimler daha önce de doların 4,5 TL seviyesine geleceğini iddia etmişti ve haklı çıkmıştı.

Seçimden önce yapılan TV programında ise doların 7,5 TL'ye çıpalanacağını söylemişti. Bunun da amacının "ülkeyi bölmek" olduğunu iddia etmişti.

Sosyal medyada bu video paylaşılırken, bugün doların yükselişi hakkında hiç bir söz etmeyenlere ve son derece sakin karşılayanlara dikkat çekildi.

Daha önce Türkiye'de her gelişmeye sosyal medya hesaplarından yorumlar yağdıranların, doların 5,40'ları test ettiği iki gündür gıklarının çıkmamasının sebebi acaba bu çıpalanma işini beklediklerşnden dolayı mı diye sorular sorulmaya devam ediliyor.

Özellikle iktidarı ve muhalefetiyle parti yöneticilerinin konu hakkında sanki hiç bu işler olmuyormuş gibi sessizliğe bürünmeleri partilerine gönül verenleri üzüyor.

Çünkü kurların bu derece artışı ciddi bir ekonomik sıkıntı olduğu anlamına gelmelidir. Ekonomi çevrelerinde bu görüş yaygındır.

Hatta belki Anayasada sayılan savaş ve ciddi ekonomik bunalım hallerinden biri yaşanırken, önlemlerin alınmaması vatandaşları kaygılandırıyor. Oysa Türkiye Cumhuriyeti Anayasası bu gelişmeleri "olağanüstü" kabul edip, devlete olağanüstü tedbirler almayı bile serbest bırakıyor. (Örneğin, Banka hesaplarına el konulması, dövizlerin belli bir kurdan nakde çevrilmesi gibi tedbirler.. sadece devletin Anayasayı arkasına alarak neler yapabileceğine örnek olarak verilmiştir).

Erol Mütercimler'in bu iddiası geçerliyse ve gerçekleşirse ülkemiz için büyük yıkım olacağı kesindir.

"Devletin Bekâsı" yanlılarının ciddi olarak kaygılanması ve sessiz kalmaması gereken bir dönemden geçiyoruz. Bu sessizlik bozulmalıdır. Vatandaşın çağrısı bölücüler hariç bütün siyasi partileredir: EKONOMİNİN ŞU ANKİ DURUMU SESSİZLİĞİ HAK ETMİYOR!!! 

Erol Mütercimler'in videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.


Editör: TE Bilisim