Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Türk Hava Yolları (THY), 1 Nisan itibariyle Amsterdam-Sabiha Gökçen Havaalanı uçuşlarını başlatacağını duyurdu.

Amsterdam’da düzenlenen basın toplantısında konuşan THY Hollanda Müdürü Ahmet Şahin, geçen yılı kapasitenin üzerinde bir artış ile kapattıklarını söyledi. Hollanda’dan Türkiye’ye yaklaşık 400 bin yolcu taşıdıklarını belirten Şahin, “2012 yılında yolcu sayımız yüzde 25,6 oranında arttı. Doluluk oranımız ise yüzde 88'di." dedi.

Uçuşların ilk etapta haftada bir gerçekleşeceğini ifade eden THY Hollanda Müdürü, daha sonra ise haftada üçe çıkarılacağını söyledi. Ayrıca, Sabiha Gökçen Havaalan'ından Türkiye’nin tüm havaalanlarına bağlantı sağlanacağı belirtildi. Şahin, “Sabiha Gökçen ile beraber şimdilik günlük İstanbul uçuşlarımızın sayısı beş olacak. Haftada belirli günler Amsterdam'dan Esenboğa uçuşlarımızda ise devam edecek.” diye ekledi. Bilet fiyatları ise erken alındığı takdirde yaz sezonu için 169 Euro’dan başlıyor.

“HOLLANDA’DAKİ EKONOMİK KRİZ BİZİ ETKİLEMEDİ”

THY Hollanda Müdürü Ahmet Şahin, “Sabiha Gökçen uçuşlarımızda Atatürk Havaalanı’nda verilen hizmetin aynısı burada da sunulacak. Hollanda'da ekonomik kriz bizi aslında hiç etkilemedi. Bilakis artış oldu. Network anlamında da büyüyoruz. Tabii bu bizlere çok ciddi avantajlar sağlıyor. Birçok havayolunun uçmadığı noktalara uçuyoruz. Transit yolcu sayımız artıyor. Genel anlamda bizi olumsuz etkileyen bir durum yok." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim