Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Katar ve Birlesik Arap Emirliklerine ortak yatırım imkanlarını araştırmak için giden Antalyalı işadamları yaptıkları görüşmelerden memnun bir şekilde Antalya'ya döndü.

        Türkiye’de sağlık turizmi ve otelcilik üzerine yatırım yapmak isteyen Katarlı Al Mana Group CEO’su Abdullatif Al Mana, Türk heyetini özel rezidansında ağırladı. Görüşmelerde eski Katar Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Al Mana da hazır bulundu. Abdullatif Al Mana, Türkiye’de yatırım potansiyellerini yakından takip ettiklerini, Türk firmalarıyla Antalya bölgesinde sağlık turizmi işletmeciliği üzerine ve Katar’daki inşaat projelerinde beraber hareket etmek istediklerini belirtti. Saraydaki görüşmelere işadamları Veysel Şeker, Ali Aydanarığ, Sabri Bozca, Selahaddin Gürel ve İbrahim Zararsız katıldı. Katar 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Katar, toplam 12 adet dev stadyum ve toplamda 350 otel yapmayı planlıyor.

     Al Mana Group, Simetri Grup Başkanı Ali Aydanarığ ile inşaat işleri konusunda görüşmelere başlarken, Katarlı şirket ortak girişim olarak Katar’da otel yapımı teklifinde bulundu. Birleşik Arap Emirliği Ras Al Khaimah Emirliği ise Güreller Mermer Başkanı Selahaddin Gürel’e ortak fabrika kurmayı teklif ederken, fabrika arsasını elektrik ve suyunu bedava vermeyi önerdi.

        Birleşik Arap Emirlikleri Ras Al Khaimah Emirliği’ni ziyaret eden Türk işadamlarını Emirlik adına Abdullah Al Suawidi karşıladı ve eşlik etti. Emirlikte ekonomi çevreleri, ticaret odası ve serbest bölge başkanlığı ile görüşmeler yapıldı. Emir H.H. Skeikh Talib Bin Saqr Al Qassimi, Türk delegasyonu onuruna verdiği akşam yemeğinde Türk şirketlerine öncelik tanıdıklarını belirtti. Bakan Qassimi, gelişen Türk ekonomisini yakından takip ettiklerini ve en kısa sürede Türkiye’ye gelmek istediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim