Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, şirket olarak 5 senelik hedefleri içerisinde iyi durumda oldukları pazarlarda daha iyi, yeni girmeyi düşündükleri pazarlarda da kısa sürede lider olmayı hedeflediklerini söyledi. Bu çerçevede sahibi oldukları şirketlerdeki Ar-Ge merkezleri arısında bir bağ oluşturduklarını ifade eden Ülker, "İnovasyonda sinerji oluşturmaya başladık. Çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı. Ülker’de üretilmiş ve İngiltere’ye ihracı başlayacak olan Digestives’ın drajesi (Nibbles) Ülker’in çikolata fabrikasında, Silivri’de üretilmekte." dedi.

Yıldız Holding ana odağı olan bisküvi ve çikolata şirketlerini ‘pladis’ adıyla, tek bir şirket çatısı altında birleştirdi. Yeni şirketin tanıtım toplantısında konuşan Ali Ülker, 2014 Kasım ayında United Biscuits’i satın alarak tamamiyle global bir oyuncu haline geldiklerini belirterek, farklı kültürler, farklı coğrafyalar da dahil olmak üzere büyük bir çeşitlilik barındıran yeni şirket pladis'in tek bir şirket kültürü altında toplanmasının önemine vurgu yaptı. Ülker, "Bunu şirketimizde yeni lansmanını yaptığımız GOAL21 adındaki değerler bütünü ile gerçekleştireceğiz. GOAL21 bizim müşterine, sahaya yakın ol anlamına gelen GOYA yaklaşımımızı, 0 (sıfır) hata yani işimizde hedeflediğimiz mükemmel standartları, tüm şirket olarak tek bir hedefe odaklamayı ve tüm bunların bir sonucu olarak gelen liderliği ifade ediyor." şeklinde konuştu.

Bu arada dünyanın ceşitli yerlerindeki enstitüler, laboratuvarlarla işbirliğine girerek sadece mevcut imkanlarını değil, dış dünyanın da imkanlarını kullanarak ürünlerinin mühendisliğini ve teknolojisini geliştirdiklerini, böylece daha farklı lezzetlerle harmanlanmış ürünler ortaya çıkardıklarını anlatan Ülker, şunları söyledi:

"Çok değerli AR-GE ekiplerimiz var, bu ekipleri bir araya getirerek bir AR-GE platformu üzerinde çalışmalarda şu ana kadar belli sinerjiler elde ettik. Pladis’in altında 27 adet Ar-GE merkezimiz var. Bunların en büyükleri Türkiye ve İngiltere’de. Burada 300’ü aşkın AR-GE uzmanımız çalışıyor. Sinerji çalışmaları ise sonuçlarını vermeye başladı bile. Ülker’de üretilmiş ve İngiltere’ye ihracı başlayacak olan Digestives’ın drajesi (Nibbles) Ülker’in çikolata fabrikasında Silivri’de üretilmekte. Bir başka sinerji örneği: Markalar farklı ama ürünler aynı olan Ülker Krispi Tırtıklı. İngiltere’de geliştirilmiş olan bir kraker teknolojisini yani Jacob’s Crinklys ürününü, kısa sürede Türkiye’ye adapte ederek, güzel bir tadı Ülker Krispi Tırtıklı adı altında ülkemize kazandırmış olduk. Hepimizin yakından tanıdığı Laviva bugün Amerika’daki tüketicilerle buluştu."
Editör: TE Bilisim