BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
İtalyan Ficon şirketiyle işbirliğine giden Temesist Raf Sistemleri, depreme dayanıklı raf sistemleri üretmek için harekete geçti. Şirket, 12 mühendisin çalışacağı projeye için 3 milyon TL'lik Ar-Ge bütçesi ayırdı. Temesis ile Ficon ayrıca depremle ilgili bakım, raporlama ve Avrupa Birliği standartlarını Türkiye’de uygulanır hale getirmek, Ar-Ge projeleri geliştirme gibi alanlarda ortaklaşa çalışacak.

Depo ve raf sistemleri konusunda 1996’dan beri faaliyet gösteren Temesist Raf, depreme dayanıklı raf sistemlerini üretmek üzere Bilecik’te bulunan üretim tesisinde Ar-Ge merkezi kurulacak. Şirket, bunun için alanın uzanlarından Milano Üniversitesi Profesörü Carlo Andrea Castiglioni'den danışmanlık alacak. Türkiye’de raf sektörüyle ilgili standartların ve depreme dayanıklılık ölçümlerinin bulunmadığını ileri süren Temesist Raf Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Gül, yaptıkları bu çalışmayla sektörün eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi. Gül, İtlayan şirketle ortaklıkları dışında da çalışmaları bulunduğunu belirterek, “Türkiye’deki üniversitelerle de görüşme halindeyiz. Amacımız raf sektöründeki standartları belirlemek ve raf sistemlerinin depreme karşı dayanıklı hale getirmek.” dedi.

Editör: TE Bilisim