Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
 1 Nisan’dan itibaren 17 milyon 33 bin 413 araç sahibini yakından ilgilendiren sigorta uygulamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemde kaskoya büyük zam beklenirken; araç sahiplerine kasko müjdesi sigorta şirketlerinden geldi. Zamma karşılık sigorta şirketleri ucuz kasko paketlerini devreye soktu.

ARAÇ SAHİPLERİNE KASKO MÜJDESİ

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre,  yeni dönemde Avrupa'da uygulandığı gibi zorunlu trafik sigortası ile kaskonun birleştiği sistem devreye girecek. Sistem, sigorta poliçelerinin fiyatını artırmayacak, aksine ucuzlatacak.

'ÇALDIRMAM' DİYENLERE AYRI KASKO

Uygulamaya girecek yeni sistemle sigortalının sayısız seçme özgürlüğü olacak. İsteyen çarpma, çalınma, yangın, terör, sel dahil bütün risklerle birlikte, kaza halinde karşı tarafın zararlarını ödeyen sistem olan trafik sigortasını da aynı poliçeyle yaptırabilecek. Öte yandan "Ben büyük kaza yapmam, arabamı çaldırmam" diye düşünenler de 'dar kasko' adı verilen poliçeyi satın alabilecek. Yeni dönemde 4 ana kasko uygulaması gelecek. Bunlar, dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 şekilde uygulanacak. Yeni uygulamada 'dar kasko', mini hasar ödemelerini içerecek.

KASKONU SEN BELİRLE

Sigorta şirketleri ise resmi uygulama başlamadan, kendi sistemlerinde ve çeşitli isimlerle uygulama başlattı ve 99 liraya sigorta poliçesi satmaya başladı. Bu fiyatın üzerine küçük miktarlarda ödeme yaparak kapsamı genişletmek de mümkün.

Editör: TE Bilisim