Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Emin Rıdvan Oğuz Türkiye'de yapılan reformların birbirini tamamlayıcı nitelikte olması gerektiğini belirtti.

ASİAD Başkanı Rıdvan Oğuz, Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) Başkan Yardımcılığına seçildi. Oğuz, yaptığı açıklamada aldığı yeni görevinin gerektirdiği biçimde hareket edeceğini kaydetti. Türkiye’nin istikrarlı bir ilerleme grafiği yakaladığını vurgulayan Oğuz, "Gelişmişlik ve ilerleme sadece rakamların yüksekliğiyle değil, reformların kalıcılığı, çözümlerin sorunları ortadan kaldırma oranı, ortaya konulan çalışmaların sağladığı fayda ve en önemlisi, istikrarın her alanda yakalanması ile ölçülebilir. Biz Türkiye’nin ticari hareketliliğini görebiliyoruz. İçerisinde bulunduğumuz konum ve faaliyet gösterdiğimiz alanlarda ki gözlemlerimiz şunu ortaya koyuyor. Türkiye çok yakın bir gelecekte kendi hesaplarını yapabilecek bir konumda olacak." şeklinde konuştu.

Yapılan reformların Türkiye’nin geleceğine ışık tuttuğunu ifade eden Oğuz, "Çalışmalar, temelin sağlamlığı esas alınarak yapılmalı, belirli aralıklarla yapılan reformlar da birbirini tamamlayıcı nitelikte olmalıdır. Yani binanın temelinin sağlam olduğu kadar üzerindeki yapının da birbirini tamamlayıcı nitelikte olması çok önemlidir." dedi.

Türkiye’nin ilerlemesinde, alınan tedbirler ve devlet tarafından yapılan girişimlerin yanında özel sektörün son yıllarda yaptığı atılımın büyük katkısı olduğunu vurgulayan Oğuz, işadamlarının 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalama yolunda başarılı bir şekilde ilerlediğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim