Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, şehrin ulaşılabilirlikte 16. sırada olduğunu belirterek, ulaşım altyapısının yetersizliğine dikkat çekti. Antalya'yı ziyaret eden milyonlarca turistin bu sebeple yurdun iç bölgelerine ulaşamadığını kaydeden Çetin, tarım ürünlerinin de daha çok zayiatla ve yüksek maliyetle müşteriye ulaştırılabildiğini söyledi.

ATSO Başkanı Çetin, Akdeniz Taşımacılar Derneği Başkanı Ayhan Yıldırım, Yönetim Kurulu üyeleri Niyazi Şahin, Durmuşhan Seyfettin Semani, Mustafa Ergün ve Soner İnal ile Genel Sekreter Veli Onur Yiğiter’i kabul etti. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan’ın da hazır bulunduğu görüşmede, sektörün sıkıntıları ve çözüm önerileri konuşuldu. Antalya ekonomisinin lokomotif sektörlerinin turizm ve tarım olduğunu belirten Çetin, “Türkiye’ye gelen her üç turistten birisi Antalya’ya geliyor. Her yıl Antalya’da 13 milyonun üzerinde turist ağırlıyoruz. Tarımsal üretim anlamında Türkiye’nin üretim başkenti konumundayız. Her iki sektör için de taşımacılık sektörü kritik öneme sahip ancak Antalya, ulaşılabilirlik bakımından Türkiye’nin 16. ili. Bölgenin ulaşım altyapısının mutlaka güçlendirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Antalya'nın ulaşılabilirliğinin artmasının, gelen milyonlarca turistin iç bölgeleri ziyaret edebilmesinin yanısıra tarım ürünlerinin daha az zayiat ve daha düşük maliyetlerle müşterilere ulaşması anlamına geleceğini ifade eden Davut Çetin, "Antalya ulaşım altyapısına yapılacak yatırım, Türkiye’nin zenginleşmesi için yapılan yatırımdır. Antalya’nın birden çok girişi, şehrin içinden geçmeyen çevre yolları olması gerekiyor. Bugün Antalya’da bu sorun, hem insan hem de ticari taşımacılıkta en büyük sıkıntılardan biri. Antalya’nın ulaşım altyapısının mutlaka güçlendirilmesi gerekiyor." dedi.

Bunların yanısıra taşımacılık sektörünün de sıkıntılar bulunduğuna işaret eden ATSO Başkanı, bunların başında kayıtdışılığın geldiğini söyledi. Meslek komitelerinde bunların ele alındığınıÇetin, ATSO olarak çözüm önerilerini ilgili mercilere ilettiklerini ifade etti.

'EN BÜYÜK SIKINTI YETKİ KARMAŞASI VE KAYITDIŞILIK'

Akdeniz Taşımacılar Derneği Başkanı Yıldırım ise Antalya’da taşımacılık firmalarının en büyük sıkıntısının, C plaka ile D2 belgesi arasındaki yetki tartışması olduğunu ifade etti. Geçmiş yıllarda C plakalı araçların büyükşehir sınırları haricinde taşımacılık yapamadığını ancak Büyükşehir Kanunu ile birlikte bu durumun değiştiğini ifade eden Yıldırım, çözüm için ATSO ile bir çalışma yaparak konuyu üst mercilere aktarmanın olumlu olacağını dile getirdi. Sektörün diğer bir sıkıntısının da kayıtdışılık olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: “Yetkisiz ve sigortasız araç kullanıcılarını çalıştıran firmalar, verdikleri tekliflerle bizler gibi kayıtdışı çalışmayan firmaların işlerini engelliyor. SGK ve Maliye’nin, elinden geleni yaparak bu durumu en aza indirmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim