Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Almanya’nın muhalefetine rağmen, piyasalardaki para arzını artırmak ve deflasyonu önlemek için Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıkladığı trilyon Euro değerindeki tahvil alım programı başladı.

"Parasal genişleme" olarak da adlandırılan program çerçevesinde ECB, 2016 yılının Eylül’üne kadar her ay 60 milyar Euro değerinde devlet tahvil alımı gerçekleştirecek. Aralık ayında kararlaştırılan paketin toplam değerinin yaklaşık 1,14 trilyon Euro olması bekleniyor. Programla ECB, halen sıfır düzeyinde olan Euro Bölgesi enflasyonunu kademeli olarak yüzde 2 seviyesine yükseltmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, ECB’nin uygulayacağı programla, AB ülkelerine parasal teşvik sağlayarak, üye ülkelerin mali koşullarının iyileşmesini sağlanması hedefleniyor. Tahvil alımlarının oluşturacağı likidite ortamının tüketiciler ve şirketler açısından finansmana erişimi ucuzlatması, yatırım ve tüketimin artması öngörülüyor.

Almanya ise böyle bir programın tasarruf yapmayan devletler için zorlu ekonomik reformların sürdürülmesine engel olacağı endişesini taşıdığı gerekçesiyle Draghi’nin bu kararına tepki göstermişti.

Editör: TE Bilisim