BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, transferde milyon dolarlar harcayan spor kulübü yöneticilerinin, devlete karşı borçlarını ödemekte sorumsuz davrandığını söyledi. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB)'nde oda başkanlarıyla biraraya geleceği toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çelik, SGK'nın 75 milyonu ilgilendiren bir kurum olduğuna dikkat çekti.

Bir gazetecinin, spor kulüplerinin 110 milyon lira civarında prim borcu olduğuna ilişkin haberleri hatırlatarak, “Kulüpler bir yandan da milyon dolarlık transferler yapıyor. Af söz konusu olur mu?'' sorusu üzerine Bakan Çelik, sosyal güvenlik alacakları konusunda ciddi mesafe katettiklerini, tahsilatlar yaptıklarını söyledi. SGK’nın üzerinde önemli yükümlülükler bulunduğuna dikkat çekerek, “Emekli maaşlarını ödüyoruz, sağlık harcamalarını karşılıyoruz. Burada hiçbir aksama yok ama tahsilatını da yapmamız gerekiyor. Tahsilatta aksamalar olursa bu hizmetlerin sunumunda da ister istemez kamuoyunu zora sokmuş oluruz. Tahsilatlarımız konusunda çok ciddi mesai harcadığımız bir dönemi yaşadığımızı bu vesileyle belirtmek istiyorum. Kolaylıklar, 36 aya kadar ödeme imkanı varken kamuya karşı, 75 milyona karşı bu görevi yerine getirmemek son derece yanlış olur.” diye konuştu.

Spor kulüplerinin hangi meblağlarla uğraştığını herkesin bildiğini vurgulayan Bakan Çelik, şunları söyledi: “Yani milyarlar, milyonlar, trilyonlar havada uçuşuyor ama kulüp yöneticileri gazetelerde boy gösteriyor. Bu konuda reklamlarında da bir problem yok ama kamuya karşı görevlerini yerine getirirken konuşulan rakamların karşısında son derece cüzi primleri yatırmıyorlarsa bunu bir sorumluluk örneği olarak görmek doğru değil. Bundan dolayı yapılandırılan 41 milyon lira açık olarak şu anda alacağımız 57 milyon 6 bin lira. Bunların tahsiliyle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yasa çalışmasını sürdürürken yapılandırılması gündeme gelen kulüp borçları vardı. Feshedilen kulüpler var, yani hükmü şahsiyet bitmiş veya amatör kümeye düşmüş kulüplerin yöneticilerine rücu eden prim alacakları var. Onların 6111 sayılı yasaya göre TEFE-TÜFE çerçevesinde faizleri silinerek yapılandırılması daha çok ağırlıklı konuşuldu. Gençlik ve Spor Bakanımız'la görüştük fakat bu konu, çerçevesi tam çizilemediği için netleşmesi açısından ileri bir tarihe bırakıldı. Genellikle spor kulüpleriyle ilgili prim borçlarının yapılandırılması ne dün gündemimize geldi ne bugün gündemimizde var, tahsilatın peşindeyiz.”

Editör: TE Bilisim