Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir Türkiye’de enflasyon nasıl yenilir
Başkent Sanayiciler ve İşadamları Derneği (BAŞKENTSİAD)’ın açılışına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, başkentli işadamlarını doğuya yatırım yapmaya davet etti.

Türkiye’yi kanatan bir sorunu çözmek için uğraştıklarını belirten Bakan Eker, "Dün Diyarbakır’da fuar açılışı yaptım. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen iş adamlarıyla konuştum. Herkeste bir umut var. Bugüne kadar doğunun değerlendirilmeyen kapasitesi bu süreçte harekete geçti. O bölgede Başkent iş adamlarını da harekete geçmeye davet ediyorum. Büyük bir altyapı var orda bu fırsatı değerlendirmeliyiz." diye konuştu. Türkiye’nin son 10 yılda sivilleşirken ekonomisinin de güçlendiğine dikkat çeken Eker, tarımda Türkiye’nin 16 milyar dolar ihracat yaptığına ve neredeyse tüm ülkelere tarım ürünü ihraç ettiklerine işaret etti.

DERNEK ŞİMDİDEN 150 MİLYON DOLARLIK İŞ BAĞLADI

Açılışta konuşma yapan BAŞKENTSİAD Başkanı İbrahim Halil Keleş, derneğin geniş iş imkanları sunduğunu belirterek, "Federasyonumuz ve derneğimize bağlı üyelerden oluşan küçük bir grup ortaklıkla 2 gün önce yaklaşık 150 milyon dolarlık ortak bir projemizin temelini Ankara’da Konutkent’te West Gate adlı rezidans projesiyle başlattık." dedi. Türkiye’nin ihracatını artırmak, Türkiye’ye yatırımcı çekmek ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak üzere derneği kurduklarını söyleyen Başkan Keleş, 45 günde 200’e yakın üye sayısıyla Sivil Toplum Kuruluşları içindeki yerlerini aldıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim