Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı? Almanya Mesleki Teknik Eğitimde neden başarılı?
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin hidroelektirik üretiminin 2003 yılından bu yana 27 milyar kilowatt saatten 70 milyar kilowatt saate çıkarıldığını söyledi. Ülkede hidroelektirik potansiyelinin 165-170 milyar kilowatt saat olduğunu belirten Veysel Eroğlu, “Özel sektör yap-işlet-devret (YİD) modeli ile santraller kuruyor şu an özel sektör 30 bin megawatt kurulu güce sahip toplam 110 milyar kilowatt saat kapasiteli bin 500 hidroelektirik santraline talip.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Suudi Arabistan Enerji ve Su Bakanı Abdullah Bin Abdurrahman El Hüseyni ile bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Eroğlu, iki ülke arasında yapılan çalışmalardan bahsetti. Geçen yıl yaklaşık olarak 2012 yılında 65-70 milyar kilowatt saat hidroelektrik üretildiğini aktaran Eroğlu, “2012’de Türkiye'nin 230 milyar kilowatt saatlik elektrik sarfiyatı var. Bunun yüzde 25-30’unun hidroelektirik enerji tesislerinden karşılıyoruz. 2003 yılında hidroelektrik enerji miktarı 27 milyar kilowatt saatti. Türkiye’de 165-170 milyar kilowatt saatlik bir potansiyel var. Biz 2003 yılında özel sektörü de YİD modelini de devreye sokarak 27 milyardan 70 milyar kilowatt saate yükselttik. Hedefimiz 165 milyar kilowatt saat.”diye konuştu. Özel sektörün 30 bin megawatt kurulu güçle bin 500 hidroelektirik santraline talip olduğuna işaret eden Veysel Eroğlu, “Özel sektörün talip olduğu santrallerin yaklaşık üretimi 110 milyar kilowatt saat.” şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan Enerji ve Su Bakanı Abdullah Bin Abdurrahman El Hüseyni ise ziyaretin hedefinin Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki iletim hatlarının bağlantılarının yapılması olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Eroğlu, Suudi Arabistanlı Bakan El Hüseyni'ye hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim