Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomideki gelişmelere yönelik açıklamalarda bulundu.

Sevilay Yılman'a konuşan Bakan Nebati, ekonomi modeli tartışmalarına ilişkin, "Hayır. Hayır. Asla! Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore Modeli filan değil. Bu, Türkiye Modeli. Türkiye çok güçlü bir ülke. Konjonktürel yapısı, jeopolitik yapısı, iyi ilişkileri, geçmişte edindiği ilişkilerden gelen gücü. Medeniyeti. Şu anda kimse Türkiye’yi taşımıyor. Türkiye kendi kendini taşıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Çin kendi modeliyle var olabilir ama bizim modelimiz farklı. Bize özgü bir model. Dün toplantıda bunları anlattım gelen iş adamlarına. O yüzden de çok mutlu ayrıldılar. Altyapısını tamamlamış, çok güçlü bir şekilde bu modeli hayata geçirmek üzere yola çıkıyor Türkiye." ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati: Ekonomi çok hızlı bir şekilde düzelecek

"İÇERİDE MANİPÜLATİF, SPEKÜLATİF İŞLEMELER VAR"

Döviz kurlarının yükselmesine ilişkin de konuşan Bakan Nureddin Nebati, "Çok net olarak söylüyorum. İçeride birkaç manipülatif, spekülatif işlemeler var. Merkez Bankası da onların bu hamlelerine karşı hamle yapıyor." dedi.

"EKONOMİ ÇOK HIZLI DÜZELECEK"

Ekonominin ne zaman düzeleceğine yönelik gündemdeki tartışmalara da cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Göreceksiniz. Çok hızlı bir şekilde düzelecek ekonomi. Yeter ki bize güvenilsin." şeklinde konuştu.

BAKAN NEBATİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bakan Nebati, son olarak asgari ücret konusuna değinerek şunları söyledi: "Birçok firma fiilen de başladı zam yapmaya. Zam olacak tabii. 2 bin 800 TL ile bir adam geçinebilir mi? Öyle şey olur mu? Olmaz! Vereceğiz. Asgari ücretin olabilecek en doğru rakamda olması konusunda en büyük destekçilerden biriyim. Bırakın bakan olarak desteklemeyi, patron olarak destekliyorum."

 

Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!

Editör: TE Bilisim