Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok Mart ayı da dahil olmak üzere fiyat değişikliği olmayacak." dedi.

Bakan Taner Yıldız, JW Marriott Otel’de Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Sektör Toplantısı’na katıldı. Yıldız toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Doğalgazda herhangi bir fiyat artışı olup olmayacağı sorusuna Yıldız, Mart ayı da dahil olmak üzere fiyat değişikliği olmayacağını söyledi. Yıldız, "Basında çıkan gizli veya açık zam var mı yorumlarına kesinlikle katılmıyorum, ne açık ne de gizli bir zam yoktur. Biz zam olduğu zaman kamuoyuyla paylaşan bir hükümetiz." ifadesini kullandı.

"Milli Güvenlik Kurulu’nda bir sunum yaptınız. Burada yaptığınız sunumda bizimle paylaşabileceğiniz bir şey var mı?" sorusuna ise Bakan Yıldız, "Dün Milli Güvenlik Kurulu’nda gerek enerji sektörünün arz güvenliği ile alakalı gerekse bütün bu bölgedeki oluşan yapının enerji sektörü açısından baktığımızda nasıl göründüğüne dair bütün dünya ülkeleriyle nerede olduğumuza dair bir sunum yaptık." cevabını verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun benzin ve motorin fiyatlarıyla ilgili tavan fiyat kararına akaryakıt dağıtım sektöründen tepkiler geldiğinin belirtilmesi üzerine Yıldız, "Biz bu sistemi denetlerken düzenlerken aynı şekilde ne kamu ne de özel sektör ne de vatandaşımızın hiçbir kesimin bu sistemi istismar etmesini istemeyiz. EPDK'nın TABGİS ile yaptığı görüşmeler herhangi bir mahkeme yolu açılmaksızın sonuçlanacak. Önümüzdeki hafta Başkanımız ve sektör temsilcileriyle bu konuyu değerlendireceğiz. Ama mahkeme ile alakalı bir konuya gerek kalmaksızın, önemli sistemi doğru kurup doğru işletmektir." şeklinde cevap verdi.

"3 DÖNEM KURALINI SAVUNANLARDAN BİRİSİYİM"

Seçimlerde 3 dönem kuralına takılan milletvekilleri ile ilgili durumun sorulması üzerine Bakan Yıldız, "3 dönem kuralını takriben 2 yıldır savunanlardan birisiyim. Bizden daha kabiliyetli olduğuna inandığımız arkadaşlara bu görevleri zamanı gelince devretmemiz lazım. Arkadaşlarımızın bir kısmı 3 dönem milletvekilliğinden dolayı müracaat edenler var. 3 dönemi bittiği için bazı şehirlerde aday adaylıklarını daha fazla müracaat olduğunu görüyoruz. Onlar bu kurala dayanarak müracaatlarını yaptılar. Bizim bu manada kendimizden sonra ki arkadaşlarımıza, hizmet yalnızca milletvekilliği yalnızca bakanlıklarla değil. Hizmeti sınırlandırmamak lazım. Eğer amacımız buysa 3 dönem kuralının bu şekliyle devam edeceği kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim