AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor AB, Macar ekonomisine darbe vurmaya hazırlanıyor
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası (MB) Başkan Erdem Başçı'nın istifa ettiği iddialarının spekülasyon ve manipülasyon olduğunu, Babacan’ın ‘ekonominin patronu’ olduğunu ifade etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Deliktaş Mahallesi'ndeki altyapı temel atma törenine katılmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybekci, Başbakan Yardımcısı ve MB Başkanı Başcı’nın istifa iddialarını spekülasyon ve manipülasyon olarak değerlendirdi. Zeybekci, “Başbakan yardımcımız sayın Babacan ve MB Başkanımızla ilgili başlatılan bu tartışma veya üretilen spekülasyonlar ben bütün bunların memlekette bazı şeyler kötü gitsin iyi olmasın spekülasyon ve manipülasyon yapılsın ve bundan da birileri rantını devşirsin amacıyla yapılan dilekler olarak görüyorum bunu. Belki bazılarını böyle duası olabilir ama bugün sayın Başbakan yardımcımız ekonominin patronu olarak ve merkez Bankası Başkanımıza da tabi eleştirilerimizi açık açık söylüyoruz.” dedi.

‘MALİYE BAKANI İLE EKONOMİ BAKANI’NIN AYRI DÜŞÜNMESİ GAYET NORMALDİR’

Maliye Bakanı ile görüşlerinin farklı olmasının normal olduğunu belirten Zeybekci, “Farklı düşündüğümüzü söylüyoruz. Bu da son derece normaldir. Yani memleketimizde Maliye Bakanı ile Ekonomi Bakanı’nın ayrı düşünmesi gayet normaldir. Maliye Bakanı Türkiye’nin finansal hassasiyetleri anlamında belki hassasiyetlerini belki ortaya koyarak konular söyleyecektir. Ekonomi Bakanı da bizde ülkemizdeki büyümenin üretmenin istihdamın daha çok artması için dış ticaret açığının daralması için işsizliğin azalması için bunları dikkate alarak konuşuruz. Aramızdaki fark olması da son derece normaldir. Dolayısıyla ben bunu birilerinin belki dilek ve temennisi olarak görüyorum. Hani bizde söz vardır. Aç tavuk kendini mısır ambarında görürmüş. Başbakan yardımcımız ve Merkez Bankası Başkanı ile üretilen bu manipülasyon ve spekülasyonların niyetinde arkasında bunu görüyorum. Böyle bir şey yoktur. Kendileri de zaten bunu açıkça söylemişlerdir. Aslında cevaplamaya bile gerek olmayan bir şey.” diye konuştu.

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ İLE BAŞÇI’NIN GÖREVDEN ALINMASI İDDİALARI

Faizleri indirmediği için kanun değişikliği yapılarak MB Başkanının görevden alınmasının söz konusu olup olamayacağı ile ilgili bir başka soruyu ise Zeybekci, “Yok böyle bir şey yok. Zaten en son Merkez Bankasının almış olduğu faiz indirimi ile almış olduğu bu kararı yani üç göstergenin birden aşağıya doğru çekilmesini ben doğru bir hareket olduğunu söylemiştim. Doğru ama oran anlamında maalesef yüksek maliyetler maliyetlere katlandığımızın altını çizerek söylemiştim.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim