Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan başkanlığındaki bir heyet, ABD'nin New York şehrinde düzenlenen New York Times Travel Show isimli fuara katıldı. Fuar, 18-20 Ocak 2013 arasında, Peru ve Porto Riko'nun ana sponsorluğunda Türkiye, Güney Afrika ve Bermuda'nın iştirakçi sponsorluğunda düzenlendi. Türkiye'yi, Balıkesir ve Antalya temsil etti.

Dünya üzerindeki kıtalararası farklı turizm destinasyonlarını tek çatı altında toplayan ilk turizm fuarı olarak kabul edilen New York Times Travel Show'a, Vali Turhan ile birlikte Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan ile özel sektör temsilcileri katıldı. Turizm profesyonelleri ve iştirakçileriyle hareketlenen fuarda, 150 ülkeden çok sayıda katılımcı vardı. Yoğun faaliyet, yarışma, sunum ve promosyonlarla dikkat çeken fuarda Turhan başkanlığındaki heyet, Türkiye'nin New Yok Başkonsolosu M.Levent Bilgin'i de makamında ziyaret etti. Ziyarette New York Kültür ve Turizm Ataşesi Ebru Ejder de hazır bulundu.

'BALIKESİR'İN TURİZM POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK'

Balıkesir'in sahip olduğu potansiyelin değerlendirilmesi konusunda kararlı olduklarını belirten Vali Ahmet Turhan, bu bağlamda ilin en önemli değerleri arasındaki turizmde de marka olmak için büyük çaba harcadıklarını kaydetti. Türkiye'nin 2023 vizyonunda dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedeflediğini hatırlatan Turhan, "Turizm potansiyeli en yüksek illerinden birisi olan Balıkesir'in, fuardaki Türkiye'yi Antalya ile birlikte temsil edilen iki ilden birisi olması da bu düşüncenin ürünüdür." dedi. New York Başkonsolosu ile Kültür ve Turizm Ataşeliği ile birlikte Balıkesir'in özellikle alternatif turizm olanaklarının tanıtımı için çalışma yapacaklarına dikkat çeken Turhan, "Akdeniz mutfağı içerisinde zeytin ve zeytinyağının önemini kavratacak işbirliklerine hazırız. Amacımız, Balıkesir'i dünyadaki en önemli destinasyonlardan birisi olarak tanıtabilmektir." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getiren Başkonsolos Bilgen ise ABD'nin Kore Savaşı ile birlikte Türkiye'yi tanıdığını söyledi. O tarihten beri ikili ilişkilerin artarak, her geçen gün daha da iyi yönde şekillendiğini belirten Bilgen, "Burası bugün yaklaşık 500 bin insanımızın yaşadığı bir devlet haline geldi. New York, Türk nüfusunun en yoğun olduğu bölgelerin başında. Burada yaşayan insanımızın toplumlararası etkileşiminin katma değerini fark ettik. Hoşgörülü, samimi diyaloglar ve oluşturdukları sivil toplum kuruluşları sayesinde kendilerini kabul ettirdiler." dedi.

Ataşe Ejder de yıllarca yaz tatillerini Edremit Körfezi'nde geçirdiğini, bu sayede Balıkesir'i çok yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Ejder, "En kısa sürede ataşeliğimizin desteğiyle birlikte New York basınını Balıkesir'e yönlendirerek, ilin tanıtıma ciddi katkı koymayı hedefliyoruz. Küresel ısınmanın etkisinin en az hissedildiği Balıkesir ve yakın çevresinde zeytin ve zeytinyağının önemiyle oluşturabilecek sinerjinin, tanıtıma önemli katkı yapacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim