Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’ Destici Kızdı.. ‘Atla Deve Değil ki’
Balıkesir'de üniversite ve sanayici işbirliğini sağlayacak teknoloji bölgesinin kurulması için imzalar atıldı. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Çağış Kampüs alanında kurulacak teknokentteki yönetici şirketler SGK primi, vergi ve harçlardan muaf tutulacak. Ayrıca 2023 yılına kadar gelir ve kurumlar vergileri de ödemeyecekler.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu çerçevesinde kurulacak BAÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi için protokol imzalandı. Balıkesir Sanayi Odası (BSO)'nda düzenlenen imza törenine Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, BSO Başkanı Ahmet Kula, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, İl Genel Meclisi Başkanı Ramazan Bahçavan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan katıldı.

Törende konuşan Vali Turhan, teknokentin Balıkesir, bölge ve ülke için önemli bir müessese olduğunu söyledi. Bir şehrin kalkınmasında çok önemli yere sahip olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizin 2023 vizyonunda ihracatımızı 500 milyar dolara çıkaracaksak, Balıkesir de bu hedefte lokomotif olması gereken illerden biri. Bizim de önümüzdeki 10 yılda hedefimiz, 10 milyar dolar ihracata ulaşmak. Bu kapsamda özellikle dünya ticaretinde değerli markalar oluşturmak gerekiyor. Bunu üniversite ve sanayinin birarada olmasıyla sağlayabiliriz. Önümüzdeki 10 yılda sıçrama yapmamız gerekir. Balıkesir, her açıdan bu potansiyele sahip bir il. Bu kapsamda yerel dinamikler bu hayalin, bu hedefin gerçekleşmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

'ŞİRKETLER HER TÜRLÜ VERGİDEN MUAF OLACAK'

Rektör Alkan ise çok önemli bir işe başladıklarını belirterek, "2023 yılı için çizilen hedefte dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisi arasında ülkemizi de görmek istiyoruz. Bunun için teknoloji ve bilime dayalı bir üretim gerekiyor. Bunun yolu da üniversite ve sanayinin biraraya gelmesi. Yeni teknolojik ürünlerin ortaya çıkarılmasıyla bu hedefe ulaşmak mümkün. Teknokentin birçok avantajı var. Buradaki yönetici şirketler, damga vergisi ve harçtan muaf olacak. Elde ettikleri kazançlar, 2023 yılına kadar gelir ve kurumlar vergilerinden de muaf." diye konuştu.

BSO Başkanı Kula da teknokentin Balıkesir ekonomisine yapacağı katkıdan bahsetti, iş dünyası ve üniversitenin biraraya geleceğine değindi. Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Sezgi, bu projenin içinde yer almaktan mutlu olduklarını belirterek, her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Ticaret Odası Başkanı Kocaman ise Bandırma'nın sanayisinin hızla geliştiğine dikkat çekerek, bu projenin büyük katkılar sağlayacağını dile getirdi. Belediye Başkanı Ok da, "Balıkesir için bugün tarihî bir gün. Esas amaç, üniversite sanayi işbirliğini sağlamak. Balıkesir ve ülkemizin kazanması için çok önemli bir proje." dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Editör: TE Bilisim