Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Balıkesir İşadamları Derneği (BİAD) üyeleri, Mozambik'te 100 dairelik lüks konutlar inşa edecek. Başşehir Maputo'da yapılacak daireler için arsa alıp şirket kuran üyeler, Afrika'nın parlayan yıldızı Mozambik'te Türkiye'ye göre kârlılık oranının yüksek olduğunu belirterek, Türk işadamalarını yatırıma davet etti.

BİAD İnşaat Komitesi üyesi yedi işadamı, Güney Afrika ve Mozambik'e iş gezisi düzenledi. İki ülkenin ticaret ve sanayi odaları yetkilileriyle görüşmeler yapan heyet, Güney Afrika'nın başşehri Johannesburg ve Maputo'da Türk İşadamları Derneği üyeleriyle ortaklaşa yapılan toplantıda fikir alışverişinde bulundu. Komite Başkanı Şenol Durmuş, son dönemde Afrika ülkeleriyle ticaret ve kültür ilişkilerinin giderek arttığını söyledi. Kara kıtadaki Türk okullarının Türkiye ile Afrikalı işadamları arasında köprü görevi yaptığını belirten Durmuş, "TUSKON temsilcilerinin gayretleriyle kurulan işadamları derneğinin, ülke genelinde devlet erkânıyla birlikte birçok proje yaptığını gördük. Özellikle başbakan ve devlet erkânıyla ikili münasebetlerinin çok iyi olduğunu gözlemledik. Türkiye'den gelen bürokrat ve siyasilerin, buralardaki Türk işadamları derneği aracılığıyla yaptığı girişimler bizleri çok sevindirdi." dedi.

'MOZAMBİK, AFRİKA'NIN PARLAYAN YILDIZI'

Dernek olarak yaklaşık bir yıldır Mozambik'e ticari geziler düzenlediklerini ifade eden Durmuş, BİAD İnşaat Komitesi üyesi yedi işadamının, Maputo'da inşaat yapmak üzere yola çıktığını söyledi. İşadamlarının Türkiye'de de inşaat işiyle uğraştığını vurgulayarak, "Bu konudaki tecrübe ve birikimlerini yurtdışına taşımak için Maputo merkezli bir inşaat şirketi kurdular. Maputo'nun en prestijli yerinde, en az 100 dairelik lüks konutlar yapmak üzere bir arsa aldılar. Şirket ortakları, zaman zaman Mozambik'e ziyarette bulunuyor. Mozambik, ülkemize göre kârlılık oranı yüksek bir ülke. İş yapmanın zor ve riskli olduğu Mozambik, Afrika'nın parlayan yıldızı. Türk yatırımcılar, bu ülkede mutlaka yer almalı. Güney Afrika ve Mozambik'teki Türk okullarını da yerinde görmek bizleri gerçekten etkiledi ve duygulandırdı. Bu okulların açılmasında emeği geçen herkese candan müteşekkiriz." diye konuştu.

BİAD Genel Sekreteri Engin Çifçi ise bu tür iş gezilerine devam edeceklerini söyledi. Drenek üyesi bazı işadamlarının şu anda Almanya'da bulunduğunu aktaran Çiftçi, "Ayrıca Hollanda'da da iş görüşmeleri yapacaklar. Önümüzdeki aylarda ise Kenya ve Kazakistan'a iş gezileri düzenleyeceğiz. Üyesi olduğumuz TUSKON, her yıl ortalama 150 ülkeye iş gezileri düzenliyor. Bunlar sayesinde üyelerimiz yurtdışı pazarlarını tanıyor, yeni ve kârlı pazarlar keşfediyor. İnşaat Komitesi'ndeki üyelerimiz gibi buralara yatırım yapan firmalarımızın da gittikçe arttığını görmek bizleri memnun ediyor." dedi.

Editör: TE Bilisim