Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları! Dünya bankasının verdiyi krediyi kullanma şartları!
Bank Asya Kahramanmaraş Elbistan şubesini törenle hizmete açtı

Törene; Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ali Tuğlu, İlçe Kaymakamı Vekili Numan Altay, Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Uğur İnce, İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Ali Tuğlu, yakaladığı sağlıklı büyüme performansını başarıyla sürdüren Bank Asya’nın, aktif büyüklük bakımından Türkiye’nin önde gelen bankaları arasına girdiğini belirtti. Tuğlu, ana enstrümanı finansman desteği sağlamak olan katılım bankalarının her geçen gün değerinin daha iyi anlaşıldığının altını çizdi ve katılım bankacılığının üretici ve girişimci için en güvenli ve en iyi büyüme reçetesi olduğuna değinerek, Bank Asya’nın en kritik zamanlarda bile işletmelere desteğini ve reel ekonomiye katkısını sürdürdüğünü ifade etti.

Elbistan’ın sosyo-ekonomik anlamda hem nüfusu, hem de makro ekonomik verileri ile ülkemizdeki birçok ili geride bıraktığını belirten Ali Tuğlu, “Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nin kesiştiği noktada bulunan Elbistan, Türkiye’nin 4. büyük ovasını sınırları içerisinde bulundurmaktadır.” dedi.

Tuğlu, Elbistan'ın, 5 milyar tonun üzerindeki linyit rezervi ve bölgede kurulu termik santraliyle Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşıladığını ve ülkeye çok büyük ekonomik değer kattığını ifade ederek, "Yeni yapılan yatırımlarla da bu oranın önümüzdeki yıllarda yüzde 25’lere çıkması planlanmaktadır. Ayrıca tarım ve hayvancılık alanındaki yatırımlarıyla dikkat çeken Elbistan, sahip olduğu toprakların verimliliği ile yetinmemiş, insanının çalışkanlığı ve disiplini sayesinde muazzam bir dönüşüm gerçekleştirmiştir.” diye konuştu.

Kaymakam Vekili Numan Altay ise yatırımcıları Elbistan’a davet ederek, “Elbistan gerek ekonomik ve gerekse sosyal alanda çok önemli bir yere sahip. Bank Asya bu gerçeği gördü ve şube açtı. Yatırım yapmak isteyen herkesi Elbistan’a davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bank Asya Elbistan Şubesi Müdürü İbrahim Ümit Boyraz, Elbistanlılar’a hizmet veriyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Elbistan Şubesi’nde müşterilerinin her türlü ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak organizasyon yapısına sahibiz. Bölgede istihdama ve gelişime açık firmalara destek vereceğiz. Amacımız bireysel ve KOBİ Bankacılığı alanlarında öncü projelere imza atarak Elbistan ekonomisine katkıda bulunmak.”

Editör: TE Bilisim