Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor. Tefeciler Varlık Fonu'nun vereceği fahiş faizi duyunca birbirini ezdi. Somali bile böyle borçlanmıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm ne kadar zor olsa da o kadar elzem olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Altındağ Belediyesi'nin 'Dönüşüm Başladı Projesi' kapsamındaki gecekondu yıkım törenine katıldı. Törende Bakan Bayraktar'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile çok sayıda vatandaş da yer aldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, Kentsel dönüşümle ilgili eleştirilere değindi. Bayraktar, “Kentsel dönüşüm niye yapmıyorsunuz? Böyle bir olguyla da karşı karşıyayız. Kentsel dönüşüm ne kadar zorsa o kadar da elzemdir. Ne kadar zorsa bizim için, Türkiye’miz için, kalkınan Türkiye için, gelişen Türkiye için, dünyaya müthiş bir hamarat veren, dünyaya müthiş bir resim veren ülkemiz için vatanımız için son derece önemlidir.” Dedi. Altındağ’da bu güne kadar on bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını belirten Bakan Bayraktar, büyük bölümünün insanlara sorunsuzca teslim edildiğini aktardı.

Bayraktar şöyle devam etti: “Siz bize destek verdikçe, bizler size hizmetkâr olmaya devam ettikçe sizlerin memnuniyeti arttıkça, bu iş yürüyecek. Allah’ın izniyle bu iş yürüyecek. İstiyoruz ki insanlarımız modern hayatın gerektirdiği yerleşim yerlerinde otursun. Gençlerimiz, parkları olan bahçeleri olan modern hayatın gerektirdiği donatımlarla bezenmiş yerlerde otursun. Kentsel dönüşüm sadece bir bina yıkma mücadelesi değil insanımızı modern binalarda ikame ettirme amacı taşıyor. Çarpık yapılaşma olgusu olmaz.”

Ankara’nın girişindeki çirkin yapıların değiştirilmeye çalışıldığına değinen Bayraktar, çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ancak daha güzelini yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Vatandaşların yardımıyla, Altındağ’ın da dalga dalga değiştirileceğini vurguladı.

ÇELİK, "BAL, BAL DEMEKLE AĞZINIZ TATLANMAZ, YEMEK VE YEDİRMEK LAZIM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise gecekondu meselesinin toplumun bir gerçeği olduğunu zamanında çaresizlikten yapıldığını kaydetti. O dönemlere atıfta bulunan Çelik, iş makineleriyle vatandaşın adeta savaştığı panzerlerle mücadele ettiği bir gecekondu yıkım sahnelerinin yaşandığını hatırlattı. Bu olgunun değiştiğini, vatandaşı ikna ederek daha yaşanır bir çevre hazırlamak için çalışıldığını aktaran Çelik, insanlara afetlere dayanıklı sıcak bir yuvayı kavuşturan kentsel dönüşümün farkının bu olduğuna işaret etti. Çelik, “Biz ev yıkan bir kentsel dönüşümü değil, yuva yapan bir kentsel dönüşümü inşallah vatandaşımızın emrine hizmetine götüreceğiz.” dedi.

Altındağ Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara değinen Çelik, Altındağ’ın temizlendiğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, “Türkçemizde bir söz vardır; Bal bal demekle ağzınız tatlanmaz. Akşama kadar bin defa bal deseniz ağzınıza bal tadı gelmez. Balı yemek ve yedirmek lazım. İlçemizin adı Altındağ, buranın dağının taşının ‘altın’ olması için adam akıllı bir şehircilik hizmeti gerekiyor. Ve çağdaş yaşanabilecek mekânların oluşturulması gerekiyor. Ben inanıyorum ki bu kentsel dönüşüm programlarıyla birlikte Altındağ sözde değil özde bir Altındağ olacak.” şeklinde konuştu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise zoru başarmanın herkesin işi olmadığını kaydetti. Yıllarca buralara kamu hizmeti adı altında yanlış politikalar uygulandığını aktaran Tiryaki, “İşte ülkemize son on yılı aşkın süredir devam eden siyasal iktidar ve yerel idarelerle birlikte tüm ülkede başta Altındağ olmak üzere çok hızlı bir değişim yaşanıyor. En zor iş insanları ikna etmektir. İnsanları değiştirmek, değişime ayak uydurmak da kolay değildir. Zoru başarmak için başladık.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Bayraktar’ın talimatıyla gecekonduların yıkımına başlandı. Belediye’ye bağlı ekipler vatandaşların alkışları arasında daha önceden boşaltılan gecekonduları yıktı.

Yıkım yapılan bölgede bu güne kadar 200’e yakın gecekondunun yıkıldığı öğrenilirken, yıkılan gecekonduların yerine 11 blok toplam 474 konut yapılacak. Bu konutların yarısı hak sahiplerine verilecek. Kalan yarısı ise satışa çıkarılacak.



Editör: TE Bilisim