Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak! Faiz lobisine bugüne kadar yapılan en büyük kıyak!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında kuracakları yeni şehir konseptlerini dalga dalga Anadolu’ya yayacaklarını söyledi.

EXPO 2020’nin aday kenti İzmir’de incelemelerde bulunmak üzerede Türkiye’ye gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) heyetini Ankara’da ağırlayan bakanlar arasında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Hilton Otel’de düzenledikleri toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

İstanbul’un kentsel dönüşümünü halletmek istediklerini belirten Bayraktar, 3. havalimanını kapsayacak tarzda Başakşehir, Küçükşehir ve Kemerburgaz’da yeni bir şehir kurma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Bayraktar, "Biz şu anda 20 bin konutu bitirme aşamasına geldik. Dünyada şehircilikte ön plana çıkan şehirler var. Bu şehirlerden birini kuruyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş bitkilerin yaşayacağı bölgeler oluşturacağız. Kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Anadolu yakasındaki çalışmalarımız da devam ediyor. Anadolu yakasında şehrin yeri belli olmadı. İzmir’de Ankara’da da var. Bunlar dalga dalga yayılacak." diye konuştu. İstanbul’da kuracakları yeni şehrin bir milyon 500 bin nüfuslu olacağını da kaydeden Bayraktar, şehrin tam anlamı ile ortaya çıkmasının 15-20 yılı bulacağını söyledi.

"VATANDAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İÇSELLEŞTİRDİ"

Afet riski bulunan alanların dönüştürme süresini yasaya uygun ve vatandaşın rızasına göre yürüttüklerini kaydeden Bayraktar konuşmasına şöyle devam etti:

"Belediyeler, valiler bu binaları yıkmak zorunda. Onun dışında vatandaşlarımızın binasını yıkmak gibi bir derdimiz yok. Ancak talepleri yerine getirebiliriz. Bu bakımdan acil risk alanlarındaki uygulamalara valilerimiz uymak zorunda. Zaten vatandaşımız kentsel dönüşümü içselleştirdi. Vatandaşımıza her türlü desteği vermek suretiyle işimizi yürüteceğiz. Biz, can emniyetini garantiye alan çalışmalar yürütüyoruz."

Editör: TE Bilisim