Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi! Osmanlı’nın dış borç belasının hüzünlü hikayesi!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Bank Asya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akben, kurumun ay sonuna kadar satılamadığı takdirde tasfiye edileceğini bildirdi.

Akben, Finansal Kurumlar Birliği 4. Olağan Genel Kurulu’na verilen arada gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Bank Asya’da son durum ne?” sorusuna Akben, şu karşılığı verdi:

“Biliyorsunuz orası şu an Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) gözetiminde. Oradaki süreç TMSF tarafından yönetiliyor. Eğer ay sonuna kadar satış ile ilgili gelişme olduğu takdirde satış, yoksa satış olmadığı takdirde de bir tasfiye süreci başlayacaktır. Sadece bu kadar.”

“Yeni yatırımlar için başvurular alıyor musunuz?” sorusuna mukabil Akben, şunları kaydetti:

" Birçok başvuru var. Tabii ki bunların mühim olan ülkeye ne getirip ne götüreceği. Bu olayları destekliyoruz biliyorsunuz. Türkiye’ye sermaye getirecek her türlü hareketi destekliyoruz.Ve biliyorsunuz geçen haftalarda Bank of China izni tamamlandı. Yakında artık bunlar faaliyete geçecekler. Şu anda faaliyet süreçlerini tamamlıyorlar. Bu arada bir İran meselesi var. İran’daki bankaların Türkiye’ye olan ilgileri devam ediyor. İran’da ticaret şu anda bazı bankalarımız üzerinden sürdürülecek sonra birtakım Türkiye’de banka açma faaliyetleri olacak. “

BDDK’nın İstanbul’a taşınması ile ilgili yeni bir açıklamanız olacak mı?” sorusunun ardından da Akben, şöyle dedi:

“Şimdi biliyorsunuz İstanbul’a taşınma konumuz var. Hemen hemen tadilatlarımız tamamlandı. Binalar tutulmuştu, yer kiralanmıştı biliyorsunuz. İçindeki tefrişatımız da sonlanmak üzere. İnşaallah Haziran başından itibaren İstanbul’da faaliyetlerimize devam edeceğiz diyebiliriz. Ankara’yı tamamen kapatıyoruz ama orada sadece bizim başkanlık makamının veya bazı diğer ünitelerimizin irtibat bürosu gibi yerimiz olacak.”
Cihan

Editör: TE Bilisim